Терорист Андрій Губін: бойовика “ДНР” засудили до 10 років заочно

 

Токмацький районний суду Запорізької області заочно виніс вирок бойовику “ДНР” Андрію Губіну: 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як передає “Новинарня“, з посиланням на дані реєстру, такий вирок головуючий суддя Вячеслав Курдюков виніс 2 травня.
Кримінальне провадження розглядалось без присутності обвинуваченого – в порядку спеціального судового провадження, згідно вимог ст. 323 КПК України, при тому що він сповіщався повістками.

Ім’я засудженого – уродженця Росії, громадянина України, мешканця Донеччини – назвало видання “Судовий репортер”.

Слідством доведено, що Губін брав участь у бойових діях збройних формувань терористичної організації “ДНР” проти сил АТО із вересня 2014-го до березня 2017 року. Він був командиром 3-го взводу окремої розвідроти так званої 1-ї Слов’янської окремої механізованої бригади “ДНР”.

У справі проводилась фотопортретна експертиза з використанням фото, наданого “Приватбанком”, і зображень із соцмережі “Вконтакте”. Також знімалася інформація телефонних розмов, допитувався свідок, який впізнав обвинуваченого на фото і за голосом.

Андрія Губіна визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у  терористичній організації). Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 10 років з конфіскацією майна. Засуджений має сплатити також 1188 грн. витрат на залучення експерта.

Початок строку відбування покарання засудженого буде обчислюватися з дати його затримання.

На вирок суду може бути подана апеляція до Апеляційного суду Запорізької області протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Читайте також:
У Білорусі бойовика “ЛНР” засудили до двох років колонії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна