Активісти подивилися, в яких умовах сидить “тітушковод” Крисін. ВІДЕО

 

Активісти організації “С14” разом із правозахисниками та журналістами відвідали камеру слідчого ізолятора, в якій перебуває ватажок “тітушок” Юрій Крисін. Про це у “Фейсбуці” повідомив лідер “С14” Євген Карась.

“Адвокати убивці зараз не з’являються на суди. Вирішили, що варто провідати тітушку. Слідкуємо, щоб він отримав свій строк. Крисін дуже перелякався”, – зазначає він.

Адміністрація ізолятора показала та дозволила зняти умови, в яких  утримується Крисін, але заборонила знімати самого підозрюваного. Тим не менше, кадри з “тітушководом” у коридорі СІЗО потрапили до відео, яке оприлюднив UMN.

Як повідомляла “Новинарня“, у справі про вбивство журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час Революції Гідності 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив уродженця Горлівки Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно (ч. 4 ст. 296 ККУ).
Крисіна називають організатором “тітушок”, які за гроші переслідували й били майданівців на початку 2014 року. Докази вказують на те, що Крисін виконував доручення керівників МВС, отримував звідти зброю для розправ над майданівцями тощо.

Суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник заявив, що призначив умовне  покарання  Крисіну, підозрюваному у причетності до вбивства Веремія, бо діяв у межах пред’явленого обвинувачення.
Відтак Генеральна прокуратура України просить ухвалити новий вирок – у вигляді 6 років позбавлення волі.

Журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року. За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста здійснив житель Горлівки Джалал Алієв.

М’який вирок Крисіну, який організовував “тітушок” і для інших правопорушень (зокрема під прикриттям МВС) у грудні 2017 року спричинив протести громадськості.

Одним із його високих покровителів називають голову Миколаївської ОДА Олексія Савченка.

При тому, що прокуратура подала апеляцію на вирок Юрію Крисіну у справі про вбивство Веремія (і її розглядає Апеляційний суд Києва), він фігурує ще у двох справах. Зокрема, Дарницький райсуд розглядає обвинувачення щодо Крисіна в тому, що він був пособником у викраденні та катуванні майданівців у січні 2014 року, які його підлеглі вчиняли разом з організацією “Оплот” нині покійного Євгенія Жиліна.
У процесі розглядають також обвинувачення щодо Крисіна та його соратника-“тітушки” Сергія Чемеса в нападах на барикади 18 лютого та участь Чемеса у загибелі Веремія.

Дарницький райсуд столиці 29 березня, арештував Крисіна на два місяці без права внесення застави.

Читайте також:

Суд арештував ватажка “тітушок” Крисіна

“Тітушка” Крисін отримав державну охорону

“Тітушка” Крисін ховається від суду в дитячій лікарні. Його облили зеленкою. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна