“Головтітушка” Крисін і далі затягує суд – тепер прийшов без адвокатів

 

Засідання Апеляційного суду Києва, який розглядає апеляцію прокуратури на умовний строк для фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава  Веремія Юрія Крисіна, у понеділок, 19 березня, фактично не відбулося.
Як передає “Новинарня“, його перенесли на 2 квітня, 14:00.

“Ватажок тітушок” Крисін прийшов на засідання в АСК без адвокатів і заявив суддівській колегії, що йому потрібен час на укладення нового договору із захисником після завершення попереднього контракту.

Суд постановив відкласти судове засідання для ознайомлення Крисіна з апеляційними скаргами і клопотаннями, поданими у справі, та для укладення договору з новим захисником.

Сторона обвинувачення та потерпілі називають таку поведінку Крисіна умисним затягуванням процесу.

Нагадаємо, на попередньому засіданні, 1 березня, коли обвинувачений не з’явився без поважних причин, АСК постановив здійснити примусовий привід Крисіна до суду.

Як і 1 березня, в залі суду були присутні проукраїнські активісти, які вигукували “Крисіна на нари!”, та велика кількість телекамер.

Читайте також:
Тітушку Крисіна приведуть примусово в суд вже у двох справах

Суд щодо Крисіна перенесли. Йому влаштували “коридор ганьби”

Як повідомляла “Новинарня“, у справі про вбивство журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час Революції Гідності 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив уродженця Горлівки Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно (ч. 4 ст. 296 ККУ).
Крисіна називають організатором “тітушок”, які за гроші переслідували й били майданівців на початку 2014 року. Докази вказують на те, що Крисін виконував доручення керівників МВС, отримував звідти зброю для розправ над мйданівцями тощо.

Суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник заявив, що призначив умовне  покарання  Крисіну, підозрюваному у причетності до вбивства Веремія, бо діяв у межах пред’явленого обвинувачення.
Відтак Генеральна прокуратура України просить ухвалити новий вирок – у вигляді 6 років позбавлення волі.

Журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року. За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста здійснив житель Горлівки Джалал Алієв.

М’який вирок Крисіну, який організовував “тітушок” і для цього, і для багатьох інших правопорушень (вочевидь під прикриттям МВС) у грудні 2017 року спричинив протести громадськості.

Читайте також:
У Крисіна є правоохоронці-покровителі, – прокурор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна