Суд щодо Крисіна перенесли. Йому влаштували “коридор ганьби”

 

Дарницький райсуд Києва переніс розгляд справи за обвинуваченням Юрія Крисіна у катуваннях на 15 березня.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє “Українська Правда”.

На засіданні Крисін і двоє захисників попросили суд перенести слухання справи. Обвинувачуваний пояснює своє клопотання тим, що його адвокат перебуває в Луганській області і без нього він відповідати перед судом не хоче. Адвокати, у свою чергу, хочуть мати час на ознайомлення з обвинувальним актом.

Неподалік від суду зібралися близько 50 “тітушок”. Сам Крисін прокоментував, що він їх не кликав і не знає, хто це.

Також біля суду зібралися націоналістичні громадські організації “С14″ і «Національний корпус».

Після закінчення засідання Крисін близько години не виходив з приміщення суду. Націоналісти повідомили, що він боїться. Адже вони чекають на Крисіна на виході, аби влаштувати йому “коридор ганьби”. Щоб Крисіна не вивезли через інший вихід, активісти оточили суд з кількох боків.

“Він не вийде, бо на вулиці чекають його і неодноразово погрожували йому”, – каже адвокат Крисіна Тетяна Гнатюк.

Мама Веремія під судом кричала: “Щоб ти здох, кат!” Націоналісти вигукували: “Криса виходь!”

Зрештою, у супроводі поліцейських Крисін таки вийшов із суду. Активісти влаштували йому так званий коридор ганьби. Вони били і обпльовували його.
Крисіну вдалося добігти до автобусної зупинки і поїхати геть.

Читайте також:
Активісти провідали “главтітушку” Крисіна в селі під Києвом. ФОТО

Як повідомляла “Новинарня“, у справі про вбивство журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час Революції Гідності 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив уродженця Горлівки Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно (ч. 4 ст. 296 ККУ).
Крисіна називають організатором “тітушок”, які за гроші переслідували й били майданівців на початку 2014 року. Докази вказують на те, що Крисін виконував доручення керівників МВС, отримував звідти зброю для розправ над мйданівцями тощо.

Суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник заявив, що призначив умовне  покарання  Крисіну, підозрюваному у причетності до вбивства Веремія, бо діяв у межах пред’явленого обвинувачення.
Відтак Генеральна прокуратура України просить ухвалити новий вирок – у вигляді 6 років позбавлення волі.

Журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року. За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста здійснив житель Горлівки Джалал Алієв.

М’який вирок Крисіну, який організовував “тітушок” і для цього, і для багатьох інших правопорушень (вочевидь під прикриттям МВС) у грудні 2017 року спричинив протести громадськості.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна