Тітушку Крисіна приведуть примусово в суд вже у двох справах

 

Керівник тітушок Юрій Крисін не з’явився у Дарницький райсуд Києва, де слухали справу про викрадення та катування активістів у січні-лютому 2014 року. На наступне засідання його мають доставити примусово.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє “ТЕКСТИ”.

Юрій Крисін подав 3 клопотання з поясненням своєї сьогоднішньої неявки до суду. Перше – про слухання справи у закритому режимі. Друге клопотання – про забезпечення заходів безпеки, зокрема, Крисін просить особисту охорону для нього та його житла. Третє — про здійснення розгляду судового провадження в режимі відеоконференції.

Крисін обгрунтовує своє прохання тим, що йому погрожують невідомі молодики, які у лікарні облили його зеленкою, також приїжджали до нього додому з погрозами. На думку обвинуваченого, розгляд справи у закритому режимі гарантує йому безпеку від цих молодиків.
У клопотанні про розгляд справи через відеозв’язок він аргументує, що йому погрожують активісти громадських організацій “Автомайдан”, С14 та “Національні дружини”.

Прокурор Олексій Донський зазначив, що розглядати дані клопотання за відсутності Юрія Крисіна не можна.

Суддя Любов Леонтюк постановила на наступне своє засідання привести обвинуваченого Юрія Крисіна примусово. Воно заплановане на 26 березня.

Крисін є одним з обвинувачених у справі. Йому інкримінують пособництво у викраденні та катуванні, оскільки за даними слідства, він надав своїх людей “Оплоту” Євгена Жиліна для виконання цих злочинів. Окрім того, він підтверджував своїм підлеглим необхідність виконання наказів, що походять від Жиліна та його людей та обіцяв їм за це грошову винагороду. Сам Крисін в цей час був на відпочинку на Мальдивах.

Як відомо, в апеляційний суд у справі вбивства журналіста В’ячеслава Веремія 19 березня обвинуваченого Юрія Крисіна також мають привести примусово. Це раніше постановила колегія суддів, після того як він не з’явився на розгляд апеляції вперше. Тоді до апеляційного суду прийшла анонімна телефонограма про те, що Крисін у лікарні, проте жодних документів від нього чи захисту до суду не надходило.

Нагадаємо, після того, як Крисін не з’явився на суд у третій своїй справі (напад зі стрільбою на АЗС), активісти знайшли його в дитячому відділенні Інституту Серця та облили зеленкою.

Як повідомляла “Новинарня“, 5 березня Дарницький суд розпочав розгляд щодо Юрія Крисіна кримінального провадження, що стосується фактів переслідування майданівців так званими “тітушками” під час Революції гідності. Крисіна звинувачують в тому, що він координував напад на активістів у центрі Києва, а також викрадення і катування людей.
На засіданні Крисін і двоє захисників попросили суд перенести слухання справи. Обвинувачуваний пояснив своє клопотання тим, що його адвокат перебуває в Луганській області і без нього він відповідати перед судом не хоче. Адвокати, у свою чергу, хочуть мати час на ознайомлення з обвинувальним актом.

Тоді члени громадської організації С14 і “Національного корпусу” влаштували йому коридор ганьби.

Читайте також
Суд щодо Крисіна перенесли. Йому влаштували “коридор ганьби”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна