“Тітушка” Крисін отримав державну охорону

 

Ватажок “тітушок” Юрій Крисін за рішенням суду отримав цілодобову державну охорону.
Таке рішення в понеділок, 26 березня, ухвалив Дарницький райсуд Києва.

“Після повернення з нарадчої кімнати суддя Любов Леонтюк оголосила своє рішення: надати Крисіну та його майну цілодобову державну охорону, проте у закритті судового процесу та участі у суді через відеоконференції Крисіну відмовити”, – пише в репортажі для видання “Тексти” журналіст Ольга Худецька.

“Справа становить суспільний резонанс, а тому клопотання підлягає частковому задовленню. Суд вважає, що є дані, які можуть свідчити про наявність реальних загроз життю, здоров’ю та майну обвинуваченого”, – зазначено у рішенні, яке зачитала Леонтюк.

Строк дії заходів безпеки для Крисіна визначили до набрання вироком законної сили.
Охорону підозрюваного доручили Головному управлінню Нацполіції в Київській області. Контролювати виконання охорони призначили прокурора Донського. “Ухвала оскарженню не підлягає”, – зазначила суддя.

“Суд дав Крисіну особисту охорону, охорону житла і майна. Норм, за державний кошт, його тепер менти охоронятимуть. Нагадаю, що це вже вкотре суди у різних справах дає йому державну охорону.
Правда, минулі рази, перебуваючи під. державною охороною він умудрився стріляти на заправці і рубатись з маршутчиками і бандитами за кришування перевезень на Житомирській. Гранату ще возив.
Ну і ясно, що співробітники поліції охорони жодної відповідальності за це не понесли. Вони ж його від інших охороняли, а не інших від нього”, – зазначив у соцмережі присутній на суді громадський активіст Роман Сініцин.

Рішення про держохорону Крисіна ухвалено на підготовчому судовому засіданні у справі його та “тітушки” Сергія Чемеса.

Це одна з трьох судових справ Юрія Крисіна, які зараз розглядаються у столичних судах. У цьому провадженні розглядається обвинувачення щодо Крисіна в тому, що він був пособником у викраденні та катуванні майданівців у січні 2014 року, які його підлеглі вчиняли разом з організацією “Оплот” Євгенія Жиліна.
У процесі розглядають також обвинувачення щодо Крисіна та Чемеса у нападах на барикади 18 лютого та участь Чемеса у вбивстві журналівста В’ячеслава Веремія.

У засідання 26 березня для Крисіна був призначений примусовий привід, оскільки минулого разу (15 березня) обвинувачений не з’явився. Його адвокати тоді заявили про “загрози його життю”.

Суд вирішив дочекатись думки адвоката Солодка, який брав участь в підписанні протоколу, тому оголосив перерву до 29 березня.

Представник потерпілих Євгенія Закревська також встигла заявити про подання цивільного позову проти Чемеса дружиною В’ячеслава Веремія Світланою Кирилаш.

Раніше активісти знаходили Крисіна у лікарні та обливали його зеленкою, а також обпльовували, супроводжуючи з суду до маршрутки, та пікетували його маєток під Києвом.

Як повідомляла “Новинарня“, у справі про вбивство журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час Революції Гідності 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив уродженця Горлівки Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно (ч. 4 ст. 296 ККУ).
Крисіна називають організатором “тітушок”, які за гроші переслідували й били майданівців на початку 2014 року. Докази вказують на те, що Крисін виконував доручення керівників МВС, отримував звідти зброю для розправ над мйданівцями тощо.

Суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник заявив, що призначив умовне  покарання  Крисіну, підозрюваному у причетності до вбивства Веремія, бо діяв у межах пред’явленого обвинувачення.
Відтак Генеральна прокуратура України просить ухвалити новий вирок – у вигляді 6 років позбавлення волі.

Журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року. За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста здійснив житель Горлівки Джалал Алієв.

М’який вирок Крисіну, який організовував “тітушок” і для цього, і для багатьох інших правопорушень (вочевидь під прикриттям МВС) у грудні 2017 року спричинив протести громадськості.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна