У США затримали колишнього поліцейського, який виявився серійним маніяком

 

У Сакраменто (штат Каліфорнія) заарештували  колишнього поліцейського, який, імовірно, є давно відомим злочинцем на прізвисько “серійний вбивця Золотого штату” (неофіційна назва Каліфорнії).

Як повідомляє Reuters,  72-річного Джозефа Джеймса ДеАнджело звинувачують у 12 вбивствах, 45 зґвалтуваннях і понад 120 крадіжках, скоєних по всій Каліфорнії у 1970-х і 1980-х роках.

Він вважається одним із найбільш небезпечних вбивць штату.

“Підозрюваний був ідентифікований владою завдяки збігу ДНК. Його розшукували понад 40 років”, – йдеться в повідомленні.

Спершу злочини, в яких підозрюють ДеАнджело, приписували різним людям. Але у 2001 році на основі ДНК-доказів та “почерку” злочинця слідство зв’язало їх в одне ціле.

Пошуки маніяка активізували 2016 року, тоді ФБР оголосила винагороду 50 тисяч доларів за допомогу в його затриманні.

Поки що ДеАнджело висунуто звинувачення у скоєнні лише одного тяжкого злочину – вбивства сімейної пари в крузі Вентура 16 березня 1980 року. Тоді у власному ліжку були забиті насмерть 43-річний адвокат Лайман Сміт, якого збиралися призначити суддею, та його дружина Чарлін. Тіла убитих виявив їх 12-річний син.

Перед смертю вбивця зв’язав подружжя, а жінку ще й зґвалтував. Потім забив їх обох до смерті поліном для розпалювання каміну.

Загалом “серійний убивця Золотого штату” любив діяти з особливим садизмом: йому подобалося ґвалтувати дружин на очах їхніх чоловіків, а потім убивати обох. У низці випадків його жертвами стали жінки, які сиділи вдома з дітьми.

У період скоєння вбивств ДеАнджело працював поліцейським в двох різних відділеннях Каліфорнії. На момент затримання він жив у передмісті Саркаменто.

Письменниця Мішел Макнамара присвятила розслідуванню пошуку вбивці книгу “Я піду в темряву” (i’ll Be Gone in the Dark: One woman’s Obsessive Search for the Golden State Killer). Не дописавши роман, авторка померла в 2016 році, але твір завершив інший письменник, якого найняв чоловік Макнамари.
Книжка очолила список бестселерів New York Times.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна