За дзвінком Трампа: комітет Сенату США схвалив Помпео на пост держсекретаря

 

Комітет Сенату США у закордонних справах у понеділок, 23 квітня, рекомендував Майка Помпео на посаду державного секретаря.

За цю кандидатуру проголосували 11 сенаторів, проти виступили дев’ятеро.

Незадовго до голосування президент Дональд Трамп був змушений зателефонувати сенаторові-республіканцеві Ренду Полу, який заявляв про намір голосувати проти.
Після дзвінка президента Трампа Пол оголосив, що президент запевнив його в тому, що його погляди і погляди Помпео з головних питань повністю збігаються, передає “Радіо Свобода”.
Ренд Пол виступав проти війни в Іраку та вимагав від кандидата Помпео погодитися з Дональдом Трампом, який вважає, що США зробили помилку, почавши іракську кампанію.

Майк Помпео, який досі працював директором ЦРУ, був запропонований на посаду держсекретаря після рішення Трампа про відставку Рекса Тіллерсона в березні.

Його кандидатура викликала різку критику демократів, оскільки Помпео занадто близький до Дональда Трампа. Багато з них хотіли б бачити керівником зовнішньополітичного відомства людину з більш незалежними поглядами.

Очікується, що кандидатура Майка Помпео буде незабаром затверджена повним складом Сенату, де троє демократів готові проголосувати за нього.

Читайте також:
Кандидат на пост держсекретаря США Майк Помпео здійснив таємний візит у КНДР,
– ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.