Кандидат на пост держсекретаря США Майк Помпео здійснив таємний візит у КНДР, – ЗМІ

 

Директор Центрального розвідуправління США Майк Помпео здійснив секретний візит до Північної Кореї для зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином як посланець президента Дональда Трампа.
Про це, посилаючись на обізнані джерела, повідомляє Washington Post.

Зазначається, що директор ЦРУ їздив до Північної Кореї на пасхальних вихідних (Великдень за григоріанським календарем 2018 року був 1 квітня), уже після висунення його на пост держсекретаря.

Таємна зустріч одного з найбільш довірених емісарів глави Білого дому та північнокорейського диктатора є частиною спроби закласти основу для прямих переговорів між Трампом і Кім Чен Ином про денуклеаризацію Північної Кореї, повідомили джерела на умовах анонімності.

“Я відчуваю оптимізм, що уряд Сполучених Штатів може організувати умови для цього належним чином, щоб президент і північнокорейський лідер могли провести цю розмову, і вона поставить нас на шлях досягнення дипломатичного результату,  якого Америка так відчайдушно – Америка і світ так відчайдушно потребують” , – заявив Помпео в комітеті з міжнародних відносин Сенату минулого тижня під час слухань про затвердження його на посаду держсекретаря США.

Сам Дональд Трамп, виступаючи на своєму курорті в Мар-а-Лаго у вівторок, 17 квітня, натякнув на надзвичайну зустрічу Помпео з Кімом, коли сказав, що Сполучені Штати мають прямі переговори з Північною Кореєю “на дуже високому рівні”, пише WP.

Раніше Трамп заявляв, що може зустрітися з главою КНДР на початку червня, якщо не раніше.

Читайте також:
Трамп готовий зустрітися з Кім Чен Ином

Потяг миру. Кім Чен Ин несподівано приїхав до Китаю,
щоб поговорити про роззброєння

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.