Порошенко й Турчинов прокоментували ракетні удари Заходу по Сирії

 

Президент Петро Порошенко вважає вимушеним, але виправданим кроком точковий удар США і союзників по об’єктах військової хімічної інфраструктури в Сирії.
Про це глава держави заявив у суботу, 14 квітня, на своїй сторінці у “Фейсбуці“.

“Розглядаємо точковий удар міжнародної коаліції проти об’єктів військової хімічної інфраструктури режиму Асада як вимушений, але виправданий крок”, – написав Порошенко.

“Це – справедлива відповідь на факт вчинення жорстокого злочину проти людяності – хімічної атаки в Думі 7 квітня, яка забрала життя десятків невинних людей“, – підкреслив президент України.

За його словами, Україна закликає задіяти всі можливі механізми та інструменти ООН, в тому числі Раду Безпеки, для попередження подібних диктаторських режимів у майбутньому.

Цього ж дня секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов у “Твіттері” назвав військові удари США та союзників по військових об’єктах в Сирії “професійною та адекватною реакцією” у відповідь на застосування хімічної зброї військами Башара Асада.

Читайте також:
ЄС і Німеччина стали на бік США в ударах по Сирії

Як інформувала “Новинарня“, США, Велика Британія та Франція в ніч на 14 квітня завдали понад сотню ракетних ударів по військових об’єктах у Сирії, які пов’язують із зберіганням та виготовленням хімічної зброї.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна