Хімічна атака в Сирії: десятки загиблих, Трамп звинувачує Росію, Радбез ООН збирається на засідання

 

Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй у понеділок, 9 квітня, проведе екстрене засідання щодо хімічної атаки в Сирії.

Про це повідомило у “Твіттері” представництво Великої Британії при ООН

“Велика Британія, Франція, США, Польща, Нідерланди, Швеція, Кувейт, Перу і Кот-д’Івуар закликали провести екстрене засідання Ради Безпеки ООН для обговорення повідомлень щодо застосування хімічної зброї в Сирії. Зустріч очікується у понеділок”, — йдеться у повідомленні.

Повідомлення про чергову атаку на Східну Гуту (Сирія), під час якої було використано токсичний газ, з’явилися в ніч на понеділок.

Волонтерська рятувальна служба “Білі каски”, опублікувавши фото тіл загиблих, заявила що в результаті хімічної атаки в місті Дума — останньому, яке контролюють повстанці, — постраждали понад 1000 людей і підтверджено щонайменше 150 смертей.

BBC із посиланням на рятувальників повідомила про мінімум 70 загиблих.

За повідомленнями, бочкова бомба, яка містила зарин, ймовірно, була скинута з гелікоптера.

У Держдепі США заявили, що контролюють повідомлення щодо використання хімічної зброї в Східній Гуті. Також у зовнішньополітичному відомстрві США наголосили, що Росія, яка воює на боці сирійського уряду, має нести відповідальність за використання смертоносних хімікатів.

Президент США Дональд Трамп після хімічної атаки в Сирії назвав президента Сирії Башара Асада твариною і заявив, що Росія та Іран мають заплатити велику ціну за його підтримку.

Трамп констатував, що в “безглуздій” хімічній атаці в Сирії загинуло багато людей, в тому числі жінок та дітей.

“Місце злочину заблоковане та оточене сирійською армією, що робить його повністю недоступним для зовнішнього світу” – додав він.

“Якби президент Обама перейшов свою оголошену червону лінію на піску, сирійська катастрофа вже давно закінчилася б! Тварина Асад був би історією!” – написав також чинний глава Сполучених Штатів.

Тим часом у міністерстві оборони РФ заявили, що повідомлення про застосування сирійською армією проти бойовиків у Думі (Східна Гута) бомби з хлором “не відповідають дійсності”.

Читайте також:
Сирія: асадити здобувають успіхи в наступі на Східну Гуту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна