“Носіть іграшки під храми МП і пікетуйте її МАФи, а президент у соборі МП в Маріуполі”

 

Роман Кулик
громадський активіст, журналіст, лейтенант запасу, мобілізований у 2015-2016 рр., служив на посаді заступника командира батальйону по роботі з особовим складом 55 оабр ЗСУ

(FB)

“Порошенко в Маріуполі: помолився в соборі УПЦ МП і розповів, як дотиснув Путіна” – в Маріку три (!) церкви УПЦ КП, але ж ні, на службу президент піде в найпафосніший собор міста – Собор Архистратига Михаїла, вотчину митрополита Донецького і Маріупольського УПЦ МП/РПЦ Іларіона (подвійне позорище, бо він з родини українців, виселених після Другої світової з Холмщини). Особистий друг Януковича, який зовсім недавно, в 2017-му, провів дві служби на Великдень – для терористів у Донецьку, а потім – для ватоголових у Маріуполі.

Так хочеться відвідати службу на Вербну неділю? Півдесятка “економ-варіантів”, які не передбачають ідіотизму:

  • Смикнути капелана ЗСУ з КП і провести службу на КСП 79-ї одшбр, куди президент потім навідався (класна картинка + хороший меседж армії, тим паче, перед десантниками він озвучив дуже хороші тези про вогонь у відповідь попри перемир’я).
  • Або ж у одній з церков УПЦ КП, щоправда там не вийшло б таких гарних фото, да, бо там аскетичні приміщення. Влітку 2017-го в Маріку відкрили церкву Св. Пантелеймона Цілителя.
  • Або ж могли би заздалегідь допомогти відбудувати церкву Покрови Пресвятої Богородиці, яку ублюдки спалили восени 2016-го.

Але з усіх варіантів обрали найбільш тупий і поперлись в собор МП.

У твіттері мені закинули, що треба ж якось працювати з їх паствою. Ок, а як відверто: хтось вірить, що один (та хоч би й десять) візитів президента до пастви МП поламає роками вибудувані ідеологеми? Отож, смішно про це говорити, з даним контингентом треба працювати іншими методами й через інші канали.

Можливо, це суто орієнтований на місцевий електорат хід – показати розуміння вподобань громади. Ну тоді це потрійний фейспалм. Такими жестами стабільних голосів тут не набереш, а от в решті регіонів – точно в мінус. Й удар для проукраїнської частини міста.

У висновку маємо додаткову легітимізацію гебешної структури на сході України, звідки вже кілька років як від громадського сектору ідуть сигнали про посилення позицій МП й місцевих дореволюційних кланів.

Коротше, ви там довбіться як хочете, у своїх спробах знизити вплив гебістів з МП – то іграшки до їхніх церков носіть, то мітингуйте під МАФом на Десятинній, а ми тут махнем на службу в їхній собор.

Читайте також:
Протести націоналістів біля Печерської лаври:
“С14” має намір продовжувати тиск на УПЦ МП

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна