Порошенко в Маріуполі: помолився в соборі УПЦ МП і розповів, як дотиснув Путіна

 

У Вербну неділю, 1 квітня, президент Петро Порошенко відвідав із робочою поїздкою Донецьку область, почавши візит із собору архистратига Михаїла (УПЦ Московського патріархату) в Маріуполі.

Президент України взяв участь у cлужбі Божій та освяченні гілок верби, помолився за мир в Україні та поспілкувався з вірянами, інформує прес-служба Порошенка.

Порошенко нагадав, що з 30 березня офіційно проголошено “великоднє” перемир’я, і розповів, що в ході підготовки заяви лідерів “нормандської четвірки” з цього приводу відозву відмовлявся підписувати президент РФ.

“Яке я поставив завдання? 30 березня, відповідно до заяви президента України, канцлера Німеччини, президента Франції – і ми дотисли Путіна, щоб він зробив таку саму заяву, а він цього разу відмовлявся це робити – щоб було перемир’я”, – сказав глава держави.

Він зазначив, що з першого дня свого президентства” робив, робить і буде робити все для того, щоб на українську землю прийшов мир”. “Звичайно, на жаль, це залежить не від нас”, – додав глава держави.

Петро Порошенко зазначив, що у поїздці його супроводжують міністр оборони Степан Полторак та начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, та нагадав, що, відповідно до закону, зараз переформовується антитерористична операція.

 

“Наші війська чітко виконують накази верховного головнокомандувача щодо припинення вогню”, – підкреслив президент.
Водночас він висловив жаль з приводу недотримання режиму припинення вогню з боку проросійських бойовиків.

Президент наголосив на важливості створення всіх умов для того, щоб на Донбасі було припинено вогонь і почала роботу миротворча місія ООН.

“Сьогодні тверда позиція України у боротьбі за мир приводить до того, що всі країни, крім Росії, підтримують запровадження миротворців. Дотиснемо Росію. Ви бачите, що зараз Росія знаходиться у тотальній і повній ізоляції. Ніхто її не підтримує, лише тому, що вона агресією пішла на Україну і вбиває українців”,- підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що 10 квітня здійснить візит до Німеччини, де планує серед іншого обговорити і питання запровадження миротворчої місії.

Також під час робочої поїздки до Донецької області Петро Порошенко поспілкувався з представниками грецької громади Маріуполя.

“Я дуже дякую вам за потужну підтримку нашого мовного законодавства. Захищаючи право маленьких дітей вчити українську мову, ми захищаємо їх від дискримінації. Діти будуть знати і мову національних меншин, і державну мову”, – сказав Порошенко.

Президент зауважив, що планує запросити прем’єр-міністра Греції Алексіса Ципраса відвідати Маріуполь та місця проживання грецької громади на Приазов’ї.

Читайте також:
Митрополит Донецький УПЦ МП провів великодні служби
і для бойовиків, і в підконтрольному Маріуполі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна