На протесті під “МАФом” УПЦ МП побили Дмитра Різниченка

 

На акції під незаконною культовою спорудою УПЦ МП член партії “Братство” Дмитра Корчинського Олексій Середюк вдарив в обличчя очільника громадського руху “Новий вогонь”, ветерана АТО Дмитра Різниченка.

Як передає “Новинарня“, відео сутички на своїй сторінці у “Фейсбуці” виклав журналіст Василь Крутчак.

На відео видно, як Олексій Середюк підійшов до Дмитра Різниченка і попросив дати коментар для “Всесвітнього Броварського телебачення”. Різниченко кілька разів нецензурно відповів йому, після чого Середюк вдарив Різниченка кулаком в обличчя. На місці інциденту були присутні діти Дмитра Різниченка.

Сутичка тривала менше хвилини, після чого їх розтягнули.

Відео містить ненормативну лексику!

Як видно, Різниченка побили на очах у дітей.

Дмитро Різниченко прокоментував “Новинарні” причини інциденту так: “Олексій Сердюк – це помічник Дмитра Корчинського. Багато років тому я теж перебував у “Братстві” Дмитра Корчинського, але залишив його через нечисту політику Корчинського. Він мене вдарив, тому що [партія] “Братство” Дмитра Корчинського разом із [правою громадською організацією] “С14″ намагаються витіснити альтернативні політичні та громадські рухи із загальногромадського протесту. Вони витісняють всіх, хто може скласти їм конкуренцію. Це не перший напад на мене”.

Як розповіли “Новинарні” знайомі Середюка, конфлікт між ним і Різниченком зав’язався ще напередодні, в соцмережах – після того, як 30 січня у ФБ-дописі Дмитро “зловтішався” з приводу арешту Олексія Шемотюка, котрий раніше нібито виступав проти революційних методів боротьби, а тепер сидить у СІЗО за спробу підпалити “МАФ” УПЦ МП на Десятинній.

Власне, з вимогою звільнити Олексія Шемотюка та Олександра Горбаня 3 лютого зібралася акція, на якій були присутні Різниченко й Середюк.

ОНОВЛЕНО. Олексій Середюк пояснив “Новинарні” причини конфлікту: “Різниченко лайкою образив мою честь і гідність. Якби це було не в прямому ефірі, я б спробував його переконати, але трансляцію дивилося багато людей, тому мені стало незручно і довелося реагувати різко.
Щодо слів Різниченка, наче ми усуваємо конкурентів, то я визнаю, що “С14” зараз робить набагато більше, ніж всі організації разом узяті. Їм не потрібно нікого витісняти. Наше “Братство” скромно аплодує “С14”.

“Насправді, “С14” і “Братство” не такі вже і товариші [як каже Різниченко]. “С14″ упереджено ставиться до нас”,- розповів Середюк.

Як відомо, у грудні 2017 року він був одним з активістів, які “блокували” канал NewsOne.

Нагадаємо, що раніше вже неодноразово виникали сутички між Дмитром Різниченком та представниками організації “С14”. У листопаді 2017 року Дмитро Різниченко повідомляв, що його побили активісти “С14”, які прийшли в офіс “Нового вогню”.

За словами представників “С14”, у грудні 2017 року під час чергового конфлікту біля Міністерства соціальної політики Дмитро Різниченко погрожував їм гранатою без чеки.
Активісти “С14” називають Різниченка “ліваком”.

Читайте також:
Протистояння під “МАФом” УПЦ МП на Десятинній:
прокуратура підтримала протест

“Горяща споруда”. Як суддя Левицька арештувала двох архітекторів за спробу підпалу МАФу УПЦ МП

Нагадаємо, що Дмитро Різниченко був одним із активістів, які вимагали від Міністерства соціальної політики перейти на конкурсну основу фінансування ветеранських громадських організацій. На одному із засідань громадської ради Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО він ударив головою в ніс  голову громадської ради при Міністерстві оборони Віктора Палія у відповідь на слова “георгіївська стрічка – “це почесно” і “хто дав вам право називати їх колорадськими”.

Читайте також:
Ветеран АТО головою розбив ніс генералу за “почесні” георгіївські стрічки. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна