ТКГ оголосила нове перемир’я на Донбасі – тепер на честь Великодня

 

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове припинення вогню в зоні АТО на період великодніх свят.

Про це повідомляє сайт Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

“Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей, (…) враховуючи великодні свята, що наближаються, а також виходячи з раніше досягнутих угод і зобов’язань сторін, підтверджує свою повну відданість всеосяжному, стійкому і безстроковому припиненню вогню, починаючи з 30 березня 2018 року 00 ч. 01 хв. за київським часом”, – йдеться в заяві ТКГ.

При цьому сторони визнали “позитивний вплив повторного підтвердження прихильності сторін режиму припинення вогню 2 березня 2018 року” (діяло з 5 березня“Н”).

Новий договір серед іншого передбачає:

  • застосовувати дисциплінарні заходи за порушення режиму припинення вогню;
  • відмову від наступальних дій і розвідоперацій;
  • невідкриття вогню у відповідь;
  • заборону на розміщення і застосування важкого озброєння в населених пунктах і в їх близькості.

 

Як інформувала “Новинарня“, 23 березня в штабі операції Об’єднаних сил зафіксували три ворожі обстріли, а 21-22 березня повідомляли про повне дотримання противником “режиму тиші”.
Водночас 25 березня МОУ заявило про 44 обстріли, з боку бойовиків, 24 березня – 13.

Як відомо, у 2018 році православний Великдень відзначається 8 квітня. Торік з нагоди Пасхи також оголошувалося перемир’я на Донбасі.

Читайте також:
Перемир’я в АТО суттєво зменшують число втрат.
ВЕЛИКА ІНФОГРАФІКА 2017-2018

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.