Доба на фронті: три ворожі обстріли, зокрема з мінометів по Авдіївці. ФОТО

оновлено

Минулої доби, 23 березня, бойовики російсько-окупаційних військ продовжували порушувати умови повного припинення вогню, здійснивши три обстріли: один – населеного пункту і два – укріплень наших захисників. Про це повідомляє штаб операції.

На Донецькому напрямку із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів окупанти обстріляли Авдіївку. Загалом по населеному пункту противник випустив шість мін. Внаслідок ворожого вогню частково зруйновано присадибний будинок і господарську будівлю. Постраждалих серед цивільного населення немає.

Також близько опівночі противник з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вів вогонь по наших позиціях поблизу Мар’їнки, а міномети калібру 82 мм застосував неподалік Кам’янки.

Унаслідок обстрілів жоден український воїн не постраждав.

На Луганському напрямку упродовж доби зберігалася тиша.

ОНОВЛЕНО. Українська сторона СЦКК оприлюднила результати фотофіксації, якою встановлено, що вогонь по цивільній інфраструктурі міста Авдіївка противник вів з населеного пункту Спартак у період з 13:20 по 14:20, застосовуючи міномети 120-го калібру.

Фото з наслідками обстрілу Авдіївки 23 березня:

обстріл Авдіївки 23 березня 2018 - СЦКК _3 обстріл Авдіївки 23 березня 2018 - СЦКК _2 обстріл Авдіївки 23 березня 2018 - СЦКК _1
<
>

“Зокрема, зафіксовано влучання боєприпасів у господарські будівлі та присадибні ділянки мирних мешканців садового товариства «Персик», розташованого у районі залізничного перегону Авдіївка–Донецьк. На цих ділянках частково зруйновано дачні будинки, пошкоджено огорожу.
На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Про зазначене поінформовано СММ ОБСЄ”, – йдеться у повідомленні української сторони СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО у “Фейсбуці“.

“Подібні дії з боку ватажків окупаційної адміністрації РФ свідчить про явне нехтування ними усіма нормами міжнародного гуманітарного права, що несуть пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення”, – зазначили в центрі.

Нагадаємо, напередодні прес-центр штабу АТО повідомляв про відсутність обстрілів 22 березня, однак надалі визнав факт порушення противником “режиму тиші”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна