ТКГ оголосила повне перемир’я з 5 березня

 

У тристоронній контактній групі з питань врегулювання ситуації на Донбасі оголосили про повне і безстрокове перемир’я з 5 березня.

Про це йдеться в заяві ТКГ, яку поширила прес-служба спецпредставника ОБСЄ в групі Мартіна Сайдіка, передає DW.

 “Тристороння контактна група за участі представників окремих районів Донецької та Луганської областей… наголошує на важливості забезпечення миру і спокою для населення в зоні конфлікту на Сході України”, – сказано документі.

ТКГ наголосила на важливості прийняття і дотримання наказів про припинення вогню, ефективному застосуванні дисциплінарних заходів у випадках порушення перемир’я та уникненні наступальних дій і розвідувальних операцій.

Крім того, в заяві нагадують про важливість суворої заборони ведення вогню в напрямку та з боку населених пунктів, розміщення і застосування важкого озброєння в населених пунктах і поблизу них та навмисного обстрілу цивільної інфраструктури – шкіл, дитячих садків, лікарень та громадських приміщень.

Як відомо, 23 грудня 2017 року на Донбасі проголосили так зване “різдвяне” перемир’я. Про нього ТКГ домовилась у Мінську, однак “режим тиші” неодноразово порушували.

Читайте також:
ТГК готує рішення щодо абсолютного перемир’я на Донбасі, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна