Різдвяне перемир’я: у перший день “режим тиші” дотримується

 

У зоні проведення антитерористичної операції з початку доби 23 грудня зберігається “режим тиші”.
Про це повідомив речник прес-центру штабу АТО Василь Лабай у коментарі телеканалу “112 Україна”.

“Від початку доби по всій лінії розмежування спостерігаємо тишу. Збройні сили України та інші формування, які виконують завдання в зоні проведення АТО, готові до режиму перемир’я і будуть його дотримуватися”, – зазначив підполковник Лабай.

Водночас він додав, що, за інформацією розвідки, неподалік лінії зіткнення бойовики заховали боєприпаси до артилерійських систем та інших видів важкого озброєння.
У штабі АТО зазначають, що мета створення цих арсеналів – відкриті провокації проти підрозділів ЗСУ та можливі обстріли бойовиками своїх територій, щоб звинуватити в цих обстрілах українських військових.

Як повідомляла “Новинарня“, 20 грудня в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі було домовлено про встановлення перемир’я з опівночі 23 грудня.
Спеціальний представни ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив, що учасники ТКГ виступили за введення дисциплінарних заходів, якщо сторони порушуватимуть “різдвяне перемир’я” на Донбасі.

Читайте також:
Доба перед перемир’ям: знову втрати в ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна