Міноборони уточнило дані щодо місць обстрілів та втрат за неділю

 

Минулої доби, 25 березня, бойовики на Сході застосували проти українських військ танк та важкі міномети, випустивши понад 30 снарядів калібрів 120 та 82 мм.
Про це розповів на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі в понеділок речник МОУ Дмитро Гуцуляк.

Він підтвердив ранкове повідомлення штабу АТО, згідно з яким ситуація на Донеччині загострилась, бойовики здійснили 44 обстріли українських позицій.

За словами полковника Гуцуляка, на Донецькому напрямку бойовики здійснили 42 обстріли, з них 34 були прицільними.

“Одразу з опівночі 25 березня окупанти застосували міномети калібру 120 та 82 мм по наших захисниках в районі Опитного та Пісків, зранку розрив мінометних снарядів калібру 82 мм зафіксовано поблизу Талаківки”, – розповів речник.
У районі села Піски, за його словами, бойовики також здійснили три постріли з танка.

Після 16:40 поблизу Лебединського та близько 18:00 в районі Широкиного бойовики обстріляли українські позиції з мінометів калібру 120 мм.

Протягом минулої доби бойовики також неодноразово вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Авдіївки, шахти “Бутівка”, Талаківки, Верхньоторецького, Кам’янки, Мар’їнки, Широкиного, Богданівки, Гнутового, Новотроїцького, Павлополя, Красногорівки, Водяного.
При цьому в районі Гнутового та шахти “Бутівка” противник застосував озброєння БМП.
В районі Кам’янки, Широкиного, шахти “Бутівка”, Красногорівки, Мар’їнки вели вогонь снайпери бойовиків.

На Луганському напрямку бойовики двічі прицільно обстріляли українські позиції.

“З близько 20:40, протягом понад дві години, противник вів вогонь по оборонцям Новгородського. З 22:30 до опівночі окупанти вели обстріл з великокаліберних кулеметів по наших захисниках в районі Троїцького”, – деталізував речник Міноборони.

Внаслідок бойових дій один український військовий загинув, ще один – отримав бойове травмування.

“На превеликий жаль, внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ на Донецькому напрямку загинув один наш захисник України, 1995 р.н.”, – уточнив речник.

“Проте наголошуємо, що попри збільшення кількості ворожих обстрілів, ситуація в районі проведення операції стримування і відсічі російської збройної агресії перебуває під контролем наших захисників”, – сказав Дмитро Гуцуляк.

У свою чергу так званий “заступник командувача ЗС ДНР” Едуард Басурін заявляв про вісім обстрілів території ОРДО з українського боку, зокрема із застосуванням мінометів 120- і 82-го калібрів та зенітної установки, одного загиблого бойовика та одну загиблу цивільну жінку в Горлівці 1952 р.н.

Як інформувала “Новинарня“, 23 березня в штабі операції Об’єднаних сил зафіксували три ворожі обстріли, а в попередні два дні, 21-22 березня, повідомляли про повне дотримання противником “режиму тиші”.
Загиблий 25 березня – шоста бойова втрата українських військ з початку “всеохопного весняного перемир’я”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна