Кінець перемир’я: за добу – 44 обстріли, працює “арта”, є загиблі й поранені

 

За минулу добу – неділю, 25 березня – бойовики російсько-окупаційних військ у районі проведення операції Об’єднаних сил на Сході 44 рази відкривали вогонь по українських позиціях.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

За підрахунками “Новинарні“, вперше за тривалий час бойова активність зафіксована одразу біля 17 населених пунктів.
Це був день з найбільшою кількістю обстрілів з початку року і за кілька останніх місяців.

“На жаль, унаслідок ворожого вогню один український захисник загинув. Ще один воїн отримав бойову травму. Його оперативно доставлено до лікувального закладу та надано медичну допомогу”, – сказано у зведенні.

На Донецькому напрямку із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів агресор обстріляв оборонні укріплення ЗСУ в Опитному, Лебединському та Широкиному, а з мінометів 82-го калібру й танка вів вогонь поблизу Пісків.
Також 82-мм міномети ворог застосував по оборонцях Талаківки, гранатомети різних систем – по захисниках Авдіївки, Богданівки, Новотроїцького, Водяного, шахти “Бутівка”, а великокаліберні кулемети по наших позиціях в районі Верхньоторецького та Павлополя.
З БМП окупанти вели вогонь по силах АТО поблизу Гнутового, а з стрілецької зброї неподалік шахти Бутівка, Кам’янки, Мар’їнки та Красногорівки.

На Луганському напрямку зафіксовано два обстріли українських позицій. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляні укріплення Об’єднаних сил біля Новгородського, а з великокаліберних кулеметів – поблизу Троїцького.

Соцмережі повідомляють про обстріли з обох боків та загиблих і поранених у лавах так званої “народної міліції” (1-й армійський корпус, “армія “ДНР”).

Така кількість обстрілів, зокрема застосування важких мінометів, дає підстави говорити про формальне завершення “весняного перемир’я”, оголошеного ТКГ з 5 березня.

Як інформувала “Новинарня“, 23 березня в штабі операції Об’єднаних сил зафіксували три ворожі обстріли, а в попередні два дні, 21-22 березня, повідомляли про повне дотримання противником “режиму тиші”.
Загиблий 25 березня – шоста бойова втрата українських військ з початку “всеохопного весняного перемир’я”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна