У Львові звільнили соліста опери, підозрюваного у фінансуванні “ДНР”

 

Зі Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької звільнили соліста балету Миколу Санжаревського, якого підозрюють у підтримці та фінансуванні сепаратистів.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє УНІАН.

Санжаревський звільнений за угодою сторін.

«Микола Санжаревський написав заяву на звільнення 28 лютого. Отже, з 1 березня він вже не є працівником Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької, де пропрацював дев’ятнадцять з половиною років», – зазначив директор-розпорядник Львівського національного театру опери та балету Андрій Митроган.

У січні Служба безпеки України розпочала перевірку діяльності соліста Львівського театру опери та балету ім. Крушельницької, якого активісти сайту «Миротворець» включили до своєї бази через антиукраїнські погляди.
За інформацією речника Управління СБУ у Львівській області Олега Александрова, в 2015 році стосовно цього працівника театру вже проводилась перевірка, йому було винесено офіційне застереження.

«Тоді не було достатніх доказів та складу злочину, аби розпочати проти нього кримінальне провадження через сепаратизм чи державну зраду, але були певні підстави надати йому офіційне застереження. Наразі СБУ розпочала нову юридичну перевірку діяльності цієї особи, після завершення якої будуть прийняті відповідні рішення», – сказав Александров.

Згодом Санжаревський визнав, що у 2014 році в соцмережах модерував групу Антимайдану і переказував кошти на окуповані території, але вже припинив.

Микола Санжаревський – провідний соліст Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької, вчитель Львівської школи академічного та сучасного балету.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.