“Так виглядає дно”. Одеська міськрада зустріла підсудного Труханова оплесками. ВІДЕО

 

На сесії Одеської міськради в п’ятницю, 16 лютого, мера Геннадія Труханова зустріли тривалими оваціями.

Це видно на відео, яке зняв у сесійній залі проукраїнський активіст Сергій Стерненко.

Напередодні Солом’янський райсуд Києва за підтримки “тітушок” відпустив Труханова, підозрюваного в корупції, на поруки нардепа від БПП Голубова.

“Так зустрічають корупціонера – стоячи, оплесками!” – коментував ситуацію Стерненко.

Під час оплесків він із товаришами скандував “Труханова у відставку!”

В цей час повз Стерненка проходив депутат від фракції Труханова “Довіряй ділам”, підприємець, колишній депутат міськради від Компартії і заступник військового комісара Приморського району Одеси (відділ комплектування) Андрій Кисловський, який сказав: “Ти йди в армію служи, інвалід хрєнов!”

“Депутат Кисловський, комуніст і заступник воєнкома Приморського району відправив мене в армію зі словами «інвалід хрєнов», овації для підозрюваного росіянина Труханова від його спільників — депутатів БПП, Опоблоку і партії Ківалова, і знов тотальний дерибан. Хочеться блювати від того, що відбувається.
Якщо ви не знаєте, як виглядає дно, то його добре видно на цьому відео”, – написав Стергій Стерненко у “Фейсбуці”.

Як повідомляла “Новинарня“, 13 лютого НАБУ доставила в міську раду Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим. Вранці 14 лютого в НАБУ офіційно оголосили про факт повідомлення підозри Труханову за статтею про незаконне привласнення майна.
На думку слідства, розмір шкоди, завданої державі у результаті злочинної схеми – 185 мільйонів гривень.

Мер Труханов був відсутній в Одесі понад 1,5 місяці – з 26 грудня 2017 року, коли почалася його чергова відпустка. Надалі йому оформляли “відрядження за кордон”.

Відсутність Труханова пов’язували із активізацією роботи НАБУ у “справі зайоду “Краян”.
23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Колишній член Партії регіонів Геннадій Труханов фігурує у справах щодо: 1) підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2) купівля приміщень заводу “Краян”за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.

15 лютого суд відпустив на поруки також заступника Труханова Павла Вугельмана.

Як встановили журналісти, Труханов має паспорт громадянина Росії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна