НАБУ принесло підозри меру Одесу Труханову і його підлеглим

 

Співробітники НАБУ доставили в міськраду Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерела в Національному антикорупційному бюро.

За інформацією співрозмовників, підозра стосується “справи заводу “Краян”.

Як відомо, сам Труханов після півторамісячної відпустки перебуває нібито у відрядженні в Чехії.

За інформацією одеського видання “Думська“, підозри також отримали інші фігуранти “справи “Краяна” – заступник Труханова Павло Вугельман, директор департаменту комунальної власності Олексій Спектор, голова комісії міськради з питань комунальної власності Василь Шкрябай і ще один чиновник мерії, ім’я якого поки невідоме.
Всі вони зараз перебувають за межами України.

Детективи занесли підозри по будинках і квартирах зазначених громадян.

Тривалу відсутність Труханова в Одесі пов’язують із активізацією роботи Національного антикорупційного бюро у “справі “Краяна”.

23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками після обшуку винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Геннадій Труханов фігурує у справах про підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; купівлі приміщень заводу “Краян” за завищеними цінами під потреби міської влади; привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.

Як інформувала “Новинарня“, раніше розслідувачі виявили в Труханова паспорт громадянина Росії.

Читайте також:
Ситник оприлюднив статистику успішності НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна