Мер Одеси Геннадій Труханов затриманий у “Борисполі”. ОНОВЛЕНО

 

Мера Одеси Геннадія Труханова затримали у столичному аеропорту “Бориспіль”.

Цей “Українській правді” підтвердили у Національному антикорупційному бюро та ДПСУ.

Як зазначив речник Держприкордонслужби Олег Слободян, вранці в середу, 14 лютого, Труханов прилетів із Варшави в аеропорт “Бориспіль”, де його затримали прикордонники і передали співробітникам НАБУ.

Труханову також відразу вручили підозру.

“Відносно даного громадянина прикордонники виконали доручення одного з правоохоронних органів, проінформували ініціатора. Приїхали представники НАБУ, які вручили йому підозру”, – сказав Слободян.

ОНОВЛЕНО. Геннадію Труханову в аеропорту “Бориспіль” вручили підозру. Про це речник Державної прикордонної служби Олег Слободян повідомив у коментарі УНІАН.

“Сьогодні прикордонники виконали в аеропорту “Бориспіль” доручення відносно даного громадянина, який повернувся із закордону. Проінформували ініціатора, після чого прибули слідчі НАБУ, які вручили йому підозру”, – зазначив представник ДПСУ.

Як повідомляла “Новинарня“, 13 лютого НАБУ доставила в мерію Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим. Вранці 14 лютого у НАБУ офіційно оголосили про факт повідомлення підозри.

Труханов був відсутній в Одесі понад 1,5 місяці – з 26 грудня 2017 року, коли почалася його чергова відпустка. Надалі йому оформляли “відрядження за кордон”.

Відсутність Труханова пов’язували із активізацією роботи НАБУ у “справі Краяна”.
23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.
Труханов фігурує у справах щодо: 1) підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2) купівля приміщень заводу “Краян” за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.

Як відомо, Труханов має паспорт громадянина Росії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна