Повідомлено про підозру депутату з Одещини, який пропонував НАБУ хабар у півмільйона доларів. ОНОВЛЕНО

 

Депутат Одеської облради разом зі спільником намагався дати співробітникові НАБУ 500 тисяч доларів хабара, їм повідомили про підозру.

Про це 12 січня повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро.

“Неправомірна вигода співробітнику НАБУ пропонувалась в обмін за зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного, за даними слідства, у корупційній схемі з заволодіння коштів бюджету міста Одеса. Йдеться про гроші, отримані від продажу мерії Одеси будівлі за завищеними цінами. На думку детективів, бенефіціаром (вигодонабувачем) ТОВ є підозрюваний депутат Одеської облради”, – йдеться в повідомленні Бюро.

Згадана будівля в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства «Завод “Краян”» на початку 2016 року була продана за 4 млн. грн., а у вересні того ж року її придбала Одеська мерія вже за 185 млн. грн., наголосили в Антикорупційному бюро.

Зазначені факти детективи НАБУ почали розслідувати в листопаді 2016 року. Під час слідства у грудні 2016 року ініційовано накладення арешту на рахунки згаданого приватного товариства.

Зазначається, що депутату облради та його спільнику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України (“пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі”).

Вирішується питання про обрання депутату запобіжного заходу.

ОНОВЛЕНО. Депутатом Одеської облради, який запропонував 500 тисяч доларів хабара детективу НАБУ, є Олег Бабенко, пише “Думська“.

Начальник Департаменту з розслідування в сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк на запитання, чи дійсно це Бабенко, відповів: “Я цього не спростовую”, – передає “Укрінформ“.

Як відомо, до роботи в облраді він деякий час керував заводом “Краян”.

Зараз він перебуває за межами України.

Сам Олег Бабенко заявив, що поширена про нього інформація є “вигадкою і провокацією”.

“Інформація, яка з’явилася в деяких ЗМІ з подачі НАБУ про те, що я нібито причетний до пропозиції хабара $500 тисяч за вирішення якихось питань пов’язаних з “Краяном” є вигадкою, провокацією. Це ні що інше, як мильна бульбашка, яка не має під собою реальних підстав”, – написав Бабенко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

У зв’язку з цим він зажадав, щоб НАБУ оприлюднило наявні проти нього докази.

Депутат заперечує повідомлення йому підозри по даному кримінальному провадженню.

Бабенко також запевнив, що, незважаючи на свій від’їзд з України, має намір повернутися, щоб “отримати від них зрозумілі пояснення”.

Читайте також:
Детективам НАБУ запропонували хабар у $800 тис.
у справі про контрабанду в Одесі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна