Суддя відпустив мера Одеси Труханова на поруки нардепа з БПП. Під судом стрілянина

 

Солом’янський районний суд Києва відпустив на поруки мера Одеси Геннадія Труханова, затриманого напередодні НАБУ.

Таке рішення зачитав суддя Максим Вишняк по обіді в четвер, 15 лютого.

Суд відпустив міського голову на поруки нардепа від Блоку Порошенка Дмитра Голубова, який є близьким до одного зі спікерів БПП Олексія Гончаренка, раніше обвинувачувався в кіберзлочинах та був обраний до парламенту за мажоритарним округом №136 в Одеській області.

Труханова звільнили з-під варти в залі суду.

Перед винесенням ухвали він перебував у залі судових засідань поруч з адвокатами, а не в скляному боксі.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд арештувати Труханова з альтернативою застави в сумі 50 мільйонів гривень.

Рішенню судді Вишняка передувало протистояння в приміщенні суду на Вознесенському узвозі та сутички під його будівлею. Кульове поранення отримав правоохоронець.

Під судом зібралися невідомі в чорному – “тітушки”, спортсмени й особи “кримінальної зовнішності”, як їх описав блогер Роман Сініцин, які прийшли підтримати Труханова, правоохоронці та громадські й націоналістичні активісти з “С14”, “Нацдружин” тощо.

На вулиці “тітушки” стояли за кордоном поліції і Нацгвардії. Вони перебували також у будівлі суду (близько 50 осіб).

Як розповів у ФБ представник “Громадського сектору Майдану” Олег Слабоспицький, у залі суду “депутат Одеської міськради вказала пальцем” на нього й одеського активіста Віталія Устименка, і їх просто в залі в суду почали бити “тітушки”.

Олег Слабоспицький і Віталій Устименко. Фото з ФБ

“В результаті нас з Віталіком замісили тітухани і спустили з 4-го поверху в лежачому стані. Менти на кожному поверсі не втручались в просто дивились. Тепер в країні точно відбувся реванш”, – написав Олег.

Коли із зали суду почали виходити  “тітушки”, які підтримували Труханова, між ними й націоналістами зав’язався конфлікт. Втрутилася поліція, почалася тиснява й затримання.
На відео було видно, як невідомі кидали у силовиків фаєри.

“Далі націоналісти і представники батальйону “Донбас” почали тисняву із правоохоронцями з вимогою віддати їхніх представників. Пролунали два хлопки.
За словами одного із силовиків, один нацгвардієць отримав кульове поранення у ногу”, – передає “Українська правда”.

Пораненого забрала “швидка”. Речник Нацполіції Ярослав Тракало підтвердив поранення одного правоохоронця.

Канал “Еспресо” повідомляє про поранення правоохоронця в дві ноги та затримання ще десяти учасників сутичок.

Як повідомляла “Новинарня“, 13 лютого НАБУ доставила в міську раду Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим. Вранці 14 лютого в НАБУ офіційно оголосили про факт повідомлення підозри Труханову за статтею про незаконне привласнення майна.
На думку слідства, розмір шкоди, завданої державі у результаті злочинної схеми – 185 мільйонів гривень.

Мер Труханов був відсутній в Одесі понад 1,5 місяці – з 26 грудня 2017 року, коли почалася його чергова відпустка. Надалі йому оформляли “відрядження за кордон”.

Відсутність Труханова пов’язували із активізацією роботи НАБУ у “справі зайоду “Краян”.
23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Колишній член Партії регіонів Геннадій Труханов фігурує у справах щодо: 1) підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2) купівля приміщень заводу “Краян”за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.

Як відомо, Труханов має паспорт громадянина Росії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна