Порошенко зателефонував Путіну: перед Мюнхеном в роковини Мінська. ОНОВЛЕНО

 

У вівторок, 13 лютого, відбулася телефонна розмова між президентами України Петром Порошенком і Росії Володимиром Путіним.
Про це повідомляє DT.ua з посиланням на власні джерела.

Видання відзначає, що бесіда була некороткою й відбулася за ініціативи української сторони.
Приводом до неї стала третя річниця підписання других Мінських домовленостей.

У прес-службі дміністрації президента України підтвердили факт розмови і надали такий коментар: “Президент України провів телефонну розмову з президентом Росії для активізації звільнення українських заручників, зокрема обміну полонених прикордонників та звільнення українських військових на окупованих територіях. Також було обговорено порядок денний зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки, яка запланована на 16 лютого в Мюнхені“.

“Телефонна розмова відбулася в координації з європейськими партнерами по нормандському формату і американськими союзниками”, – додали в АП.

ОНОВЛЕНО. У Кремлі підтвердили факт телефонної розмови Путіна й Порошенка.
Як передає УНІАН, про це журналістам повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

“Дійсно, позавчора (12 лютого) була телефонна розмова між Порошенком і Путіним. Дзвонив Порошенко. Президент України висловив співчуття главі російської держави в зв’язку з авіакатастрофою [Ан-148], яка сталася напередодні, говорив про готовність взаємодіяти по лінії виробника і з’ясування причин авіакатастрофи”, – сказав Пєсков.

За його словами, також згадувалася тема необхідності розпочатого до Нового року обміну ув’язненими особами. Пєсков підкреслив, що президенти “детально зупинилися на цій темі”.

Він також додав, що наголошувалося на необхідності виконання Мінських домовленостей.

Читайте також:
Миротворчий контингент на Донбасі потребує 20 тисяч військових на чолі зі шведами,
– експерт ООН перед Мюнхеном

Вашингтон відзначив третю річницю другого “Мінська”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна