Вашингтон відзначив третю річницю другого “Мінська”

 

Офіційний Вашингтон відзначив окремою заявою роковини комплексу заходів з виконання Мінських угод, узгодженого на саміті в Мінську 11-12 лютого 2015 року лідерами Німеччини, Франції, України та Росії.

“Вчора була похмура третя річниця підписання пакету заходів із втілення Мінських домовленостей”, – йдеться в заяві Державного департаменту США.

На жаль, Росія продовжує зневажати свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей, підтримуючи гарячий конфлікт в Україні, який забрав 10 тис. життів, включаючи 2 500 цивільних і примусив 1,6 млн. українців полишити домівки, наголосила речниця Державного департаменту Гедер Науерт.

Росія продовжує заперечувати свою пряму участь, в той час як керовані Росією сили продовжують залякувати і забороняти безпечний доступ неозброєним спостерігачам ОБСЄ і придушувати роботу незалежної преси та громадянського суспільства, йдеться в заяві Держдепу.

“Україна затвердила законодавство, включаючи амністію для антиурядових сил і особливий статус Донбасу, засвідчивши бажання Києва втілити Мінські домовленості. У тісній співпраці з Францією та Німеччиною, США продовжують закликати уряд Росії припинити агресію в Україні”, – сказано у відозві з Вашингтона.

“Користуючись нагодою, США стверджують, що наші санкції залишаться в дії, доки Росія не виконає Мінські домовленості повністю. Окремі санкції, пов’язані з Кримом залишаться доки Росія не поверне півострів Україні”, – наголосив Держдеп.

Читайте також:
США розширили санкції проти Росії. Тепер і “Советский спорт”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна