Міністри нормандського формату можуть зустрітися в лютому в Мюнхені, – Клімкін

 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін не виключає, що на полях Мюнхенської конференції з безпеки відбудеться зустріч глав МЗС країн “нормандського формату”.

Про це він сказав у понеділок, 22 січня, на прес-конференції за підсумками діяльності української дипломатії в 2017 році та щодо пріоритетів на 2018 рік.

“Звичайно, говоритимемо про звільнення наших заручників і наших політичних в’язнів. Ось саме цим двом питанням була присвячена моя остання бесіда з паном Лавровим (глава МЗС РФ). Ми розмовляємо про те, щоб під час Мюнхенської конференції з питань безпеки зібратися в “нормандському форматі” на рівні міністрів. Поки що, на жаль, чіткого бачення, якими будуть результати цієї зустрічі, немає”, – передає слова Клімкіна “Інтерфакс-Україна”.

Павло Клімкін також повідомив, що в понеділок обговорить це питання з колегою з Німеччини Зігмаром Габріелем, а у вівторок – із главою МЗС Франції Жаном-Івом Ле Дріаном.

Глава українського зовнішньополітичного відомства додав, що до проведення Мюнхенської конференції з питань безпеки він не планує контактів із Сергієм Лавровим.
“Але якщо буде потрібно, звісно, контактуватимемо”, – сказав глава МЗС України.

Як відомо, наступна Мюнхенська конференція з питань безпеки відбудеться 16-18 лютого 2018 року.

Читайте також:
Нова зустріч Порошенка і Трампа відбудеться в Давосі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна