Катастрофа Ан-148 у Росії: загинули всі, Україна співчуває, теракт – навряд чи

 

За офіційними даними МНС Росії, не вижив ніхто із 71 людини, які перебували на борту літака Ан-148 “Саратовських авіаліній”, рейс 6W703 Москва-Орськ, що розбився в неділю, 11 лютого в Підмосков’ї (65 пасажирів, у тому числі троє дітей, і шість членів екіпажу).

Згідно із оприлюдненим МНС РФ списком загиблих, на борту перебували двоє іноземних громадян – швейцарець і азербайджанець.

У МЗС України повідомили, що громадян України на борту не було.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив співчуття рідним та близьким жертв катастрофи.

Літак рейсу Москва-Орськ розбився 11 лютого о 13:24 за київським часом.

Слідчі СК РФ розглядають кілька версій катастрофи, серед них – погодні умови, людський фактор і несправність повітряного судна.

Слідчі дії у справі проводяться в трьох регіонах Росії – Московській, Оренбурзькій і Саратовській областях.

Пошуковці знайшли на полі між дрібними уламками два “чорних ящики” з літака, бортові самописці перебувають у задовільному стані.

За інформацією джерела агенції РБК, двигуни Ан-148 працювали аж до зіткнення із землею, руйнування судна сталося від удару об землю. На місці аварії утворилася вирва глибиною два з половиною метри.
Огляд двигуна і елементів механізмів крила дозволяє зробити висновок, що літак не зруйнувався в повітрі. 

В якості причини катастрофи літака розглядається також версія теракту, при цьому, за словами співрозмовника, вона навряд чи стане пріоритетною – експерти-вибухотехніки, які оглянули уламки літака, не знайшли на них слідів вибухової речовини, передає РБК.

Як пише інше “Коммерсант”, основними версіями є падіння, загоряння у двигуні, обледеніння, несправність датчика швидкості та помилка пілотування.

За словами співрозмовників видання, рейс 6W703 повинен був, за розкладом, вилетіти о 14:00 за місцевим часом, але відірвався від землі лише о 14:24.
На оприлюдненому виданням LiveATC.net аудіозаписі переговорів диспетчерів чутно, як вони повідомляють один одному, що не можуть вийти на зв’язок із лайнером “Саратовських авіаліній” Ан-148, що вилетів із аеропорту Домодєдово і виконував рейс Москва-Орськ.
На 29-й хвилині один із диспетчерів говорить, що цей літак не відповідає.

Район катастрофи обстежують дев’ять безпілотників та близько 800 людей.

Як відомо, середньомагістральний літак Ан-148, бортовий номер RA-61704, був збудований сім років тому, але не на заводі “Антонов” у Києві, а за ліцензією в Росії (у Воронежі).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна