У Слов’янську затримали росіянина, який у 2014 році воював за “ДНР”

 

Поліція у Слов’янську затримала громадянина Росії, який під час окупації міста в 2014 році перебував у рядах незаконних збройних формувань “ДНР”.
Як передає “Новинарня“, про це 30 січня повідомила прес-служба ГУ Нацполіції Донецької області.

43-річний росіянин розповів правоохоронцям, що приїхав до Слов’янська ще до подій 2014 року і деякий час проживав разом із мешканкою міста. Коли Слов’янськ захопили, він звернувся до бойовиків та запропонував свою допомогу.
Поплічник терористів, за його словами, лише “працював” на блокпості, перевіряючи автотранспорт та людей; там йому видали форму та автомат Калашникова, повідомляють у поліції.

Після звільнення міста чоловік разом з іншими найманцями виїхав у Донецьк. Деякий час він перебував у військовому таборі, розташованому на території шахти, а потім самовільно покинув його.

“Бойовик втік додому, до РФ, однак ані в фейковій «ДНР», ані у власній країні не прижився, та повернувся до Слов’янська. Про своє минуле він при цьому нібито “забув”, – ідеться в повідомленні.

Відносно підозрюваного відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 – “створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності” – Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Читайте також:
У Волновасі поліція затримала поплічника бойовиків “ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна