У Волновасі поліція затримала поплічника бойовиків “ДНР”

 

У Волновасі Донецької області поліція затримала чоловіка за підозрою в інформуванні бойовиків про рух колони техніки Збройних сил України.

Про це 15 січня повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції України Донеччини.

“Під час комплексного відпрацювання Волновахи особу інформатора бойовиків було встановлено. Зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 256 («сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності» Кримінального кодексу України»)”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що затриманий – 48-річний мешканець Волноваського району, який товаришував з одним із бойовиків та передавав йому дані про пересування техніки української армії.

“У травні 2014 року проросійськи налаштовані активісти з числа місцевих мешканців проводили у селі Іванівка референдум за відокремлення від України та приєднання до Росії. Коли ж ідея створення «руського міра» на українській території провалилася, частина з них втекла на окуповану територію, щоб вже зі зброєю в руках боротися за так звану «ДНР». Одним з таких бойовиків став і знайомий затриманого. Маючи однакові погляди, товариші продовжили спілкування”, – розповіли в поліції.

Читайте також:
Нова “агентура ДНР” для обмінного фонду:
вчительку та пенсіонера МВС з Донеччини арештували за допомогу терористам

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна