Суд у Харкові виправдав гаданих прибічників “ЛНР”, затриманих з вибухівкою

 

Жовтневий районний суд Харкова виправдав двох колишніх міліціонерів з окупованого проросійськими бойовиками міста Рубіжне (ОРЛО), затриманих під час перевезення вибухових речовин.

Як повідомляє NewsRoom, 17 червня 2014 року на блокпосту в Кремінському районі Луганської області бійці батальйону “Чернігів” затримали двох працівників міліції з Рубіжного, в багажнику автомобіля яких було виявлено тротилові шашки.

Самі затримані під час розгляду справи свою провину заперечували, заявляючи, що приводом для їх затримання стала георгіївська стрічка.

За словами екс-міліціонерів, дії українських бійців “стали помстою” за їхніх колег з Рубіжного, які перейшли на бік окупаційних сил РФ.

У свою чергу керівництво управління МВС в Луганській області заявляло про інформацію, яка свідчить про можливу співпрацю затриманих з терористами “ЛНР”.
Крім того, експертиза підтвердила, що на руках одного з них виявили сліди тротилу.

“Утім, суд звернув увагу на “грубі порушення Кримінально-процесуального кодексу” – відсутність дозволу на обшук, різну кількість тротилових шашок в документах (22 або 28), а також брак доказів, що біля цього блокпосту відбувалися бойові дії”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Суд на Луганщині виправдав “міністра ЛНР” Баранова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна