Суд на Луганщині виправдав “міністра ЛНР” Баранова

 

Кремінський районний суд Луганської області виправдав Сергія Баранова, який свого часу перебував на посаді так званого “міністра вугільної промисловості ЛНР”.
Про це у четвер, 1 червня, повідомляє “5-й канал“.

Судді аргументували своє рішення тим, що сторона обвинувачення надала мало доказів причетності Баранова до створення терористичного угрупування.

“В суді Сергій Баранов та його захист довели, що “міністром” він став вимушено під дулами автоматів”, – сказано в сюжеті.

Зазначається, що за 26 місяців слідчих дій та перебування Баранова за ґратами двічі змінювалися прокурори й чотири рази – склад суддівської колегії.
Прокурори вимагали позбавити волі підсудного на 10 років.

Сам Баранов заявив, що у червні 2014-го він був викрадений терористами і в полоні дізнався, що життя його дружини під загрозою.

Баранова Сергія Олександровича судили за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України.

“Визнати не винуватим і виправдати через недоведеність вчинення ним цих кримінальних правопорушень”, – оголосив суддя Кремінського районного суду Валерій Ковальов.

Прокуратура заявила, що оскаржуватиме рішення в апеляційному суді.

Як відомо, прокуратура Луганської області спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно одного з так званих “міністрів ЛНР” Сергія Баранова ще у вересні 2015 року. Співробітники СБУ затримали його на Луганщині 31 березня 2015 року.
Прокуратура тоді повідомила, що Баранов, колишній керівник одного з підприємств вугільної галузі Луганської області, у травні 2014 року був призначений на так звану посаду “міністра вугільної промисловості Луганської народної республіки”, яку обіймав до серпня 2014-го.

Читайте також:
Завдяки хакерам стало відомо, скільки й куди
“ДНР/ЛНР” продає вугілля та металу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна