УЄФА наклала санкції на пітерський “Зеніт” через банер за Ратко Младича

 

Російський футбольний клуб “Зеніт” (Санкт-Петербург) потрапив під санкції Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА).
Він муситиме сплатити штраф і частково закрити трибуни на наступній домашній грі в єврокубках через інцидент на домашньому матчі з македонським “Вардаром” 23 листопада.
Про рішення з цього приводу УЄФА повідомила на своєму сайті в п’ятницю, 8 грудня.

Санкції спричинив банер із написом “Ратко Младич – герой Сербії”, який вивісили на секторі ультрас “Зеніта”.
Це сталося наступного дня після того, як суд у Гаазі визнав серба Младича винним у геноциді під час боснійської війни та засудив до довічного ув’язнення.

Російський клуб відтак визнали винним за статтею 14 Дисциплінарного регламенту УЄФА (“расизм, інші форми дискримінації та пропаганда”).
“Зеніт” на наступному домашньому матчі в Лізі Європи має повністю закрити сектор, де висів плакат на підтримку Младича.
Банер в УЄФА визнали “дискримінаційним” та наказали “Зеніту” вивісити в тому секторі банер з хештегом #EqualGame (“Рівна гра”) та логотипом організації.

Як інформувала “Новинарня“, помічником головного тренера ФК “Зеніт” є колишній гравець та рекордсмен збірної України Анатолій Тимощук.

Читайте також:
Засуджений хорватський генерал випив отруту на суді в Гаазі. ОНОВЛЕНО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна