Рекордсмен збірної України Тимощук знайшов роботу в російському “Зеніті”

 

Колишній капітан футбольної збірної України Анатолій Тимощук почне тренерську кар’єру в штабі російського “Зеніту” як помічник головного тренера, румуна Мірчі Луческу. Про це повідомляє прес-служба пітерського клубу.

Угода розрахована на два роки.

Як відомо, 37-річний Тимощук – уродженець Луцька, почесний громадянин цього міста, рекордсмен за кількістю матчів у складі збірної України (144).
Протягом кар’єри гравця виступав як півзахисник за “Волинь”, донецький “Шахтар” (1997-2007), російський “Зеніт” (2007-2009, 2013-2015), німецьку “Баварію” (2009-2013), казахстанський “Кайрат” (2015-2016).
Багаторазовий чемпіон України, Росії, Німеччини, володар Кубка чемпіонів УЄФА з “Баварією”, Кубка УЄФА і Суперкубка УЄФА – із “Зенітом”.

Після звільнення з алматинського клубу повернувся в Петербург, де має квартиру, з намірами увійти до штабу “Зеніту”.
Перед прийняттям на роботу брав участь у любительських футзальних змаганнях в Росії.

Варто зазначити, що 19 лютого 2017 року від кулі російського або “ДНРівського” снайпера під час виконання бойового завдання в районі Авдіївки загинув молодший лейтенант ЗСУ Максим Гринчишин – брат екс-дружини Тимощука Надії Навроцької.
Тоді вона різко відгукнулася в соцмережі про Тимощука, з яким розлучилася після початку військової агресії РФ проти України.

“Я не можу повірити… Відчуття наче це якась паралельна реальність, наче я сплю і бачу кошмарний сон, де на своїй землі гинуть мій брат, мої друзі дитинства, мої земляки… А людина, з якою я розділила половину свого життя (Анатолій Тимощук), годує, можливо, вбивцю мого брата шавермою й хачапурі…”написала Навроцька в соцмережі, маючи на увазі співпрацю екс-чоловіка з росіянами як представниками країни-окупанта.

Раніше Навроцька заявляла, що одним із приводів її розлучення з Тимощуком став “його багаторічний зв’язок із громадянкою Росії, яка паралельно, до того ж, знаходилася у зв’язках з іншими відомими співвітчизниками”.
Також Надія повідомляла, що адвокатом Тимощука в шлюборозривному процесі був представник партії “Єдина Росія”.

Навроцька, яка зараз живе в Мюнхені (у квартирі, придбаній під час виступів чоловіка за “Баварію”), поширила у “Фейсбуці” також допис агента Тимощука Віталія Юрченка: той розповів, як загиблий Максим Гринчишин, працюючи в Італії, пробував допомогти Анатолію перейти з донецького “Шахтаря” в “Мілан”.

Як відомо, Гринчишин міг і надалі працювати ІТ-спеціалістом в Італії, але повернувся в Україну й пішов на контракт до збройних сил.




Читайте також:
Порошенко нагородив 75 поранених та загиблих в АТО армійців.
Серед них – Максим Гринчишин

Оборонці весни. Подивіться в обличчя героїв, загиблих у лютому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна