Засуджений хорватський генерал випив отруту на суді в Гаазі. ОНОВЛЕНО

 

Засідання Міжнародного трибуналу з питань колишньої Югославії в Гаазі зупинили через те, що хорватський генерал Слободан Пральяк випив отруту – принаймні, він перехилив до рота рідину з дрібної ємності і заявив, що це отрута.

Це сталося після оголошення вердикту апеляційної комісії в середу, 29 листопада, передає ВВС.

Підсудному викликали лікаря. 72-річного Пральяка забрали до шпиталю, однак врятувати чоловіка не вдалося: отрута подіяла.

Суд розглядав апеляційну скаргу Пральяка і п’яти його соратників, подану в 2013 році.
Пральяка засудили до 20 років ув’язнення за військові злочини.

На засіданні 29 листопада апеляційний суд спершу підтвердив вироку лідерові боснійських хорватів Ядранко Прличу, якого чотири роки тому засудили до 25 років в’язниці.
Після цього, за даними ЗМІ, генерал Слободан Пральяк заявив, що випив отруту, і слухання негайно зупинили.

Прлич і Пральяк входили до керівництва невизнаної хорватської республіки Герцег-Босна, що існувала в 1991-1994 роках після розпаду Югославії на тлі війни в Боснії.

У 2004 році Пральяку і ще п’ятьом керівникам та воєначальникам Герцег-Босни (Ядранко Прлич, Бруно Стоїч, Мілівой Петкович, Валентин Чорич і Берислав Пушич) були висунуті обвинувачення в порушеннях Женевських конвенцій і порушеннях законів війни, в участі в тортурах та масових вбивствах мусульман у Боснії в 1993 році.

Генерали добровільно здалися Міжнародному кримінальному трибуналу. Судові засідання у цій справі тривали з 2006 року, суд опитав близько двохсот свідків.

Читайте також:
Трибунал у Гаазі присудив Караджичу 40 років за геноцид. Скільки дадуть Путіну?

Вирок Гааги за Сребреницю: воєначальник боснійських сербів
Ратко Младич отримав довічне

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна