Звільнені села Гладосове і Травневе підпорядкують Новолуганській раді, – Жебрівський

 

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський запустив процес перепідпорядкування селищ Травневе і Гладосове, зайнятих Збройними силами України, селищній раді смт Новолуганське.
Як передає “Новинарня“, про це він заявив після відвідання селищ 27 листопада.

“Відвідав села Травневе та Гладосове, які днями під контроль України повернули наші військові. Для ботів із-за порєбріка одразу зазначу: ці населені пункти згідно Мінських угод і раніше мала б контролювати Україна, натомість рашисти, нехтуючи домовленостями, витіснили звідти наші сили. Тож нині українські вояки відновили справедливість.
У Травневому та Гладосовому поспілкувався з людьми, розпитав про їхні потреби.
За результатами поїздки дав доручення готувати документи щодо приєднання селищ до Новолуганської селищної ради Бахмутського району”, – написав Жебрівський у “Фейсбуці”.

“Сподіваюся, що місцеві ради проголосують до кінця місяця, а Верховна Рада – до кінця року, і ми матимемо можливість допомагати місцевим у тому числі й залучаючи фінансовий ресурс обласного та місцевих бюджетів, а також зможемо допомогти оформити українські пенсії – багато хто їх наразі не отримує”, – зазначив голова ДонВЦА.

Жебрівський заанонсував роботу в селищах українських електриків та дорожників. Заплановано прокласти лінію електропередач, щоб долучити селища до електромережі контрольованої Україною території. Також буде поліпшено дорогу, “щоб безпечно, уникаючи ділянок, які прострілюються, можна було дістатися Новолуганського”.

“Головам Бахмутського району та Новолуганської селищної ради доручив провести облік тих, хто потребує допомоги – як гуманітарної, так і медичної, й забезпечити їх усім необхідним.
Люди, які стільки прожили у так званій “сірій зоні”, мають відчути, що повернулася влада і про них є кому подбати”, – наголосив Павло Жебрівський.

Як інформувала “Новинарня“, 21 листопада підрозділи 54-ї окремої механізованої бригади та батальйону “Айдар” без бойових дій зайняли села Гладосове і Травневе на підступах до окупованої Горлівки. Доти села належали до “сірої зони” і фактично контролювалися бойовиками “ДНР” та використовувалися як плацдарм для ведення вогню по українських позиціях.
Гладосове адміністративно підпорядковане Горлівській міськраді (під владою так званої “ДНР”), Травневе – входить у Бахмустський район.

Нагадаємо, у вересні 2016 року в інтересах місцевих мешканців були перепідпорядковані Бахмутській райраді Зайцеве і Майорськ, підконтрольні Україні, що доти належали до Горлівської міськради.

Читайте також:
Біля звільнених сіл загинув українець. Бойовики не дають “режиму тиші”

“Ватне шоу для Хуга”. Як ворожа пропаганда намагається показати
карателями українських визволителів Гладосового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна