Біля звільнених сіл загинув українець. Бойовики не дають “режиму тиші”

 

У Донецькій області неподалік нещодавно звільнених ЗСУ сіл Гладосове і Травневе у “сірій зоні” загинув громадянин України, і бойовики не дають українській стороні “режиму тиші” для пошуків тіла.
Як передає “Новинарня“, про це 28 листопада повідомила українська сторона Спільного центру контролю і координації на ФБ-сторінці прес-центру штабу АТО.

“Українська сторона СЦКК інформує, що російська сторона СЦКК та ОРДО відмовилися надавати гарантії безпеки із заведенням режиму «Тиша» для проведення робіт з пошуку та евакуації тіла загиблого громадянина України в районі населених пунктів Кодема, Гольмівський, Гладосове і Травневе Донецької області.
У відповіді російської сторони СЦКК та НЗФ ОРДО повідомляється, що пошук та евакуація тіла загиблого громадянина України в районі зазначених населених пунктів «розцінюються як проведення заходів чергової спроби провокацій з боку ЗС України»”, – зазначено в дописі.

Українська сторона закликала російську сторону СЦКК “вжити всіх можливих заходів для узгодження з керівництвом ОРДО відповідних письмових гарантій безпеки у вищеназваних районах”.

“Такими провокаційними заявами та відмовами НЗФ ОРДО демонструють відверте нехтування положеннями Женевських конвенцій про захист жертв війни від 12 серпня 1949 року і Додаткових протоколів до них від 8 червня 1977 року, Мінськими домовленостями, бажанням дискредитувати ЗС України напередодні та під час засідання Тристоронньої контактної групи та прагнення до подальшого погіршення гуманітарної обстановки та загострення збройного конфлікту на Донбасі”, – заявила українська сторона СЦКК.

В іншій заяві УС СЦКК повідомила, що з порушенням наданих гарантій безпеки зранку 28 листопада НЗФ ОРДО почали обстріли Травневого та Гладосового.

“Ці дії НЗФ ОРДО розцінюються як чергова провокація дискредитації підрозділів ЗС України в АТО та недопущення спостерігачів СММ ОБСЄ і представників місії ООН, які планували провести моніторинг гуманітарної ситуації та обстановки щодо порушень бойовиками ОРДО режимів «Тиші» в зазначених населених пунктах”, – сказано у відозві.

Заяву зробив також прес-центр штабу АТО: “Штабом АТО отримано інформацію щодо підготовки диверсійних і збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ у районі населених пунктів: Доломітне, Травневе, Гладосове.
Збройні сили України готові адекватно відреагувати. Відповідь буде жорсткою”.

Читайте більше про ситуацію в цьому районі:
“Ватне шоу для Хуга”. Як ворожа пропаганда намагається показати
карателями українських визволителів Гладосового

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна