Команда поранених АТОвців вдруге пробігла Марафон морської піхоти США. ФОТО, ВІДЕО

 

Десятеро українських військових, які отримали поранення в АТО і проходять реабілітацію, взяли участь у 42-му Марафоні морської піхоти США.

Як повідомляє “Голос Америки”, масовий забіг відбувся у Вашингтоні в неділю, 22 жовтня.

Шестеро АТОвців виступили на дистанції 10 км, решта бігли 42 км, ще один подолав відстань на ручному велосипеді.

“Ми хочемо присвятити цей марафон людям, які не повернулися з АТО, а також тим, хто зараз у госпіталях, щоб для них це було стимулом піднятися”, – сказав уповноважений Президента з питань реабілітації поранених учасників АТО Вадим Свириденко.

“Це внутрішня мотивація, яка додає тобі сил. Ти знаєш, що твої можливості не обмежуються ні в чому – ти можеш це робити, і ти це робиш”, – додав Юрій Дмитренко.

Одним з учасників пробігу на 10 км був Дмитро Котов – киянин, доброволець батальйону “Київська Русь”, який отримав поранення менш як рік тому.

“Правда, мені буде важче, ніж іншим, тому що мені щойно поставили протези, і в мене не бігові протези. Лише два тижні як виписався з госпіталю. Ну, вже скільки зможу. Для мене честь – взяти участь у цьому забігу”, – сказав Дмитро перед стартом.

Для ветеранів це не спорт заради результату, а спорт заради реабілітації, підкреслюють організатори команди з України.
Підтримати їх у цьому в американській столиці зібралися з синьо-жовтими прапорами представники української громади у США, деякі з них приїхали з інших штатів.

Нинішній марафон морської піхоти США відбувся вже 42-й раз. Українська команда виступала на цьому заході вдруге.

Як інформувала “Новинарня“, вперше 10 км Марафону морської піхоти США 30 жовтня 2016 року бігли четверо воїнів АТО, які пройшли курс реабілітації після поранень, серед них – Вадим Свириденко.

Читайте також:
Порошенко став на коліно на церемонії нагородження орденами
учасників “Ігри нескорених”

Спеціальні центри — замість пиятик в санаторіях.
Що пропонує ветеранам АТО законопроект про реабілітацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна