США оголосили про рішення вийти з ЮНЕСКО

 

Сполучені Штати Америки оголосили про своє рішення вийти з ЮНЕСКО – Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки й культури.
Про це йдеться в офіційній заяві речниці Держдепартаменту США Хізер Науерт.

“Державний департамент США повідомив генерального директора ЮНЕСКО Ірину Бокову про рішення США вийти з організації та про намір утворити постійну місію спостерігачів в ЮНЕСКО”, – йдеться у заяві Держдепу.

Повідомляється, що таке рішення, яке далося нелегко, відображає занепокоєння з боку США щодо збільшення заборгованості в ЮНЕСКО, необхідності проведення фундаментальних реформ в організації та через продовження антиізраїльської позиції в організації.

“Згідно зі статтею II (6) Конституції ЮНЕСКО, вихід США набирає чинності з 31 грудня 2018 року. Сполучені Штати залишатимуться повноправним членом ЮНЕСКО до цього часу”, – йдеться у заяві.

Речниця Держдепартаменту також зазначила, що США повідомили генерального директора ЮНЕСКО про своє бажання бути залученими у роботу організації як держава-спостерігач.

Читайте також:
Україна і Росія по-різному проголосували за резолюцію ЮНЕСКО щодо окупаційної політики Ізраїлю

ЮНЕСКО здійснюватиме “культурний” моніторинг в окупованому РФ Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна