ЮНЕСКО здійснюватиме “культурний” моніторинг в окупованому РФ Криму

 

Експерти ЮНЕСКО здійснюватимуть прямий моніторинг ситуації у тимчасово окупованому Криму у сферах компетенції організації.
Про це заступник генерального директора Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури Ерік Фальт повідомив під час зустрічі у штаб-квартирі організації 20 вересня, інформує прес-служба Міністерства закордонних справ України.

За словами Фальта, що секретаріат ЮНЕСКО у взаємодії з Україною вийшов на завершальний етап консультацій щодо вироблення параметрів механізму прямого моніторингу ситуації в Криму в сферах компетенції ЮНЕСКО.

Також він підтвердив незмінну підтримку Організацією суверенітету та територіальної цілісності України.

Постійний представник України при ЮНЕСКО Олег Шамшур привернув увагу до посилення тенденції до придушення російською окупаційною владою в АРК та м. Севастополь демократії, а також порушення прав українців та кримських татар у сферах освіти, культури, свободи висловлювання.

Представник Офісу верховного комісара ООН з прав людини Марк Бояніч та заступник керівника французького офісу міжнародної правозахисної організації Amnesty International Анн Кастаньос-Сєн навели конкретні факти порушень прав людини та утисків прав національних меншин, свободи віросповідання, свободи преси та вираження поглядів, безпеки журналістів, доступу до освіти рідною мовою в Криму.

У заході взяли участь 120 акредитованих при ЮНЕСКО представників постійних місій країн-членів та інституційних партнерів організації.

Зустріч відбулася на виконання рішень 194-201-ї сесій Виконавчої ради ЮНЕСКО “Моніторинг ситуації в Автономній Республіці Крим (Україна)”.
Доповідь генерального директора ЮНЕСКО з цього питання розглядатиметься під час 202-ї сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО 4-18 жовтня 2017 року в Парижі.

Читайте також:
Росія незаконно розкопує скелю під Ластівчиним гніздом, – МінТОТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна