У Франції відкрили “представництво ДНР” – як місцеву громадську організацію

 

У французькому місті Марсель відкрили так званий “представницький центр” незаконної організації “Донецька народна республіка”.

Про це повідомляє  російська агенція РІА “Новости”.

Відкриття “представництва ДНР” відбулося не в будівлі самого “представництва”, а в конференц-залі готелю Novotel.
Як заявив глава псевдоустанови Юбер Файяр, таке рішення було прийнято з міркувань безпеки.

На презентації прокрутили по відео послання до “представництва” так званої “міністра закордонних справ ДНР” Наталії Никанорової.

Організація збирається відкривати свій сайт, проводити концерти і виставки.

“Ми хочемо також налагодити зв’язки між місцевими школярами та учнями з Донбасу”, – сказав на презентації Файяр.

Як  повідомляє посольство Франції в Україні, МЗС Французької Республіки звернулося до прокурора країни через запланованого відкриття “представництва ДНР” в Марселі.

Повідомляється, що це утворення зареєстроване в статусі громадського об’єднання і, за законом Франції, не вимагає попереднього дозволу.

“Французька влада офіційно не визнає цього об’єднання, яке не має дипломатичного статусу і не може набати пов’язаних із ним привілеїв та імунітетів. Франція підтримує територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів та повне відновлення її державного суверенітету; Франція не визнає сепаратистських утворень в окремих районах Донецької і Луганської областей, з якими ми не маємо відносин”, – наголосили в посольстві.

Нагадаємо, раніше за таким самим принципом – як місцева громадське організація – повідомляли про себе так звані “представництва” “ДНР” у Чехії та в Італії.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.