У 2016 році на Донбасі знищено принаймні 80 найманців із Росії. В грудні – сім. ІМЕНА, ФОТО

 

Cтаном січень 2017 року російські волонтери ідентифікували понад 850 громадян Росії із загального числа загиблих на сході України т.зв. “добровольців” та кадрових військових збройних сил РФ. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на групу “Інформспротив”.

“Про те, що такий список постійно оновлюється, свідчать і свіжі дати смерті російських “відпускників” за грудень 2016 року”, – йдеться в повідомленні.

Видання наводить витяг зі списку втрат громадян Росії в бойових діях на території України у складі 1-го та 2-го армійських корпусів (так звані “армії ДНР” і “ЛНР”), з якого випливає, що в 2016 році в Донецькій і Луганській області загинуло щонайменше 80 найманців з РФ.

Цей список не охоплює бойовиків із пропискою в ОРДЛО.

Нагадаємо, за офіційними даними Києва, протягом 2016 року бойові втрати ЗСУ – 211 військових, небойові – 256.


Із цього ж списку випливає, що в грудні 2016 року українські військові на Донбасі знищили принаймні сімох військових – громадян Росії.
Це Станіслав Єрмаков, Яків Мнишенко, Євген Шаманов, Андрій Грядушко, Віталій Жданов, Руслан Кирпань, Сергій Козін.

Перевірка сторінок “Вконтакті” й “Однокласники” ліквідованих росіян підтверджує, що вони воювали проти України в складі незаконних збройних формувань “ДНР” і “ЛНР” – як, наприклад, знищені 6 грудня, в День Збройних сил України, мешканець міста Асбест Свердловської області РФ Яків Мнишенко та Євген Шаманов з міста Іваново (батальйон “Восток”).

Євген Шаманов. Фото ОК

Етнічний українець Руслан Кирпань із міста Батайськ (Ростовська область) знищений 18 грудня на Світлодарській дузі.

Читайте також:
Стало відомо, скільки бойовиків пройшло через морги “ДНР” з початку боїв на Світлодарській дузі

Полеглі герої Світлодарської дуги. ФОТО, БІОГРАФІЇ

Найманець Андрій Грядушко з Брянська зустріч на Донбасі своє 24-річчя, невдовзі після чого був убитий – 11 грудня 2016 року.

Андрій Грядушко на Донбасі

Із фотографій на його сторінці “Вконтакті” відомо, що росіянин Грядушко ще в лютому 2015 року брав участь у зачистці бойовиками села Логвинове Бахмутського району Донецької області.

Так само принаймні з початку 2015 року воював проти України Віталій Жданов із Мурманська, відомий як розвідник зі складу РДГ “Рязань”:

Віталій Жданов

Читайте також:
Загиблі герої грудня: імена й портрети

“Іхтамнєт”: під Донецьком СБУ знайшла обгорілий ранець російського десантника

На Донбасі є російські військові, але не в першому ешелоні, – генерал Кременецький

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна