Стало відомо, скільки бойовиків пройшло через морги “ДНР” з початку боїв на Світлодарській дузі

 

За п’ять днів після початку активних боїв на Світлодарській дузі лише через морг і лікарню міста Єнакієве (“ДНР”) пройшли 22 тіла загиблих бойовиків та 25 поранених середньої важкості. Ще по кілька десятків трупів терористів було в лікарнях Дебальцевого, Горлівки й Донецька (ім. Калініна).
Як інформує “Новинарня“, про це в соцмережі розповів блогер Олександр Чернов – переселенець, який до війни був лікарем у Єнакієвому і зберіг зв’язки в медзакладі цього та інших міст Донбасу.

Його підрахунки на базі даних із лікарень свідчать, що на Світлодарській дузі, починаючи з 18 грудня, загинуло щонайменше 47 бойовиків.

Відповідаючи на запитання “Новинарні“, він зазначив: “Якщо про трупи, то мінімально: 22 – у Єнакієвому + 20 Дебальцеве + 20 Горлівка. Причому, Єнакієве й Дебальцеве – це суто Світлодарськ.
У Горлівці, думаю, принаймні 5 – звідти.
А мінімум 30 “громадян РФ” у морзі Калініна в Донецьку – це звезені, в тому числі і 9 з Єнакієвого”.

Убитих російських найманців, за даними Чернова, з інших лікарень ведуть до Донецька.

Сьогодні вранці, 24 грудня, “рефрижератор відвіз 9 орків “громадян РФ” в морг лікарні Калініна в Донецьку: туди звозять оркоросіян з усієї ДНР, крім Новоазовська (з нього тіла забирають безпосередньо в РФ)”, написав лікар-переселенець.

Відтак у лікарні Єнакієвого лишилося 13 тіл, а з 25 поранених кілька – в дуже важкому стані.

“…У Єнакієвому всі надходження – зі Світлодарського напрямку, з інших бойових зон в Єнакієве м’ясо не возять. Виняток був навесні-влітку 2015 року, коли моргів і лікарень Горлівки не вистачало: сподіваюся, це ще попереду…” – пише Чернов.

“Через морг Дебальцевого за 5 днів пройшли як мінімум 20+ оркотрупів – в основному, ЛНРівські. Всі зі Світлодарського напрямку…

У міській лікарні №2 Горлівки за тиждень накопичилося до 25 середньоважких орків. З них мінімум 5 – зі Світлодарська. Через морг пройшло не менше 20 трупів, але саме Світлодарськ виокремити складно, так як ворога непогано відлупцювали, починаючи з 15-го числа, і під Зайцевим.

Донецьк, лікарня Калініна, морг: вперше з серпня прибув судмедексперт з РФ. Розкривати російське м’ясо. А цього м’яса – мінімум 30 тіл за 5 днів! В основному, зі Світлодарського напрямку.

Підкреслюю: це лише м’ясо “громадян РФ”, у масі своїй, (не)штатних військовослужбовців – так як просто прибулих з РФії “ідейних” добровольців у морг Калініна, як правило, не везуть – залишають в моргах “на місцях”, – написав Чернов.

chernov-vtrati

Читайте також:
Штаб підтвердив загибель полонених бійців з-під Світлодарська. Але ліс наш. ВІДЕО

Як повідомляла “Новинарня“, 18 грудня, в неділю, сили АТО вели запеклий бій з окупантами на Світлодарській дузі, відбивши в результаті контратаки стратегічно важливі позиції.

Штаб АТО після першого дня боїв інформував про більш як два десятки знищених терористів, разом із пораненими – приблизно 50. Надалі бої й обстріли з обох боків тривали.

За офіційними даними з 54-ї бригади ЗСУ, 18-23 грудня біля Світлодарська загинули 9 українських військовослужбовців, зазнали поранень – 35, отримали контузію – 17, травмованих – 11.




Російські й сепаратистські “джерела” пишуть,
що в 54-й бригаді ЗСУ воюють “не кіборги, а зомбі”:

54-brigada-zombi

Читайте також:
Мінометниця Бурлакова зі Світлодарської дуги: “…триває бій, все інше буде після”

Полеглі герої Світлодарської дуги. ФОТО, БІОГРАФІЇ

Бої за Світлодарську дугу: дві доби пекла. СВІДЧЕННЯ УЧАСНИКА

У переддень “новорічного перемир’я” бойовики вчинили 30 обстрілів і тричі йшли в наступ на дузі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна