За три місяці перевірок доброчесності у прокуратурі покарано лише трьох людей

 

За три місяці першого етапу очищення прокурорської системи були виявлені та покарані лише чотири недоброчесні працівники з 15 тисяч працівників прокуратур різних рівнів. Про це повідомив у соцмережі журналіст Олексій Братущак, процитувавши офіційну відповідь Генеральної прокуратури України на його запит з цього приводу.

“На ваш запит щодо надання інформації стосовно перевірок доброчесності працівників прокуратури (…) інформуємо, що підрозділом внутрішньої безпеки ГПУ (…) проводяться таємні перевірки доброчесності прокурорів ГПУ, регіональних і місцевих прокуратур…
За наслідками службових розслідувань, призначених під час таємної перевірки доброчесності прокурорів, у діях трьох працівників встановлено ознаки дисциплінарних проступків та їх притягнуто до дисциплінарної відповідальності. До одного працівника застосовано заходи матеріального впливу”, – йдеться в листі, який підписала начальник відділу розгляду запитів на публічну інформацію ГПУ Наталія Тєлічко.

“Проголошена Юрієм Луценком «велика чистка» органів прокуратури виливається у великий пшик… Прогнила система виявляється цілком доброчесною. Офіційно”, – констатує Братущак.

perevirka-dobrochesnosti-prokuraturi

“Щоправда, у Генпрокуратури ще є можливість гучно завершити перевірку на доброчесність. Щойно я заповнив електронну форму на сайті ГПУ. Повідомив про нерухомість, яка, за словами нардепа Сергія Лещенка, належить Генпрокурору Юрію Луценку, але записана на підставну особу. Чекаю на результати таємної перевірки Петра Шкутяка”, – додав журналісті.

Нагадаємо, робочу групу з перевірки доброчесності прокурорів очолив рекомендований генпрокурором учасник АТО Петро Шкутяк, син екс-нардепа від “Нашої України”.

Читайте також:
НАБУ перевірить інформацію про квартири Луценка, записані на бухгалтерку з села

У Луценка розробили власний порядок таємної перевірки доброчесності прокурорів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна