Нерухомість, оформлену на підставну бухгалтерку Луценків, викупив інший депутат від БПП

 

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Гліб Загорій викупив вісім приміщень у Світлани Риженко, що є бізнес-партнеркою родини генпрокурора Юрія Луценка та була бухгалтеркою у фірмі Ірини Луценко, депутатки від БПП.

Як повідомляє сайт “Наші гроші” з посиланням на дані реєстру нерухомості, купівля відбулася 17 жовтня.

Ідеться про сім квартир та одне нежиле приміщення у будинку по вулиці Еспланадній, 32-в у Печерському районі Києва.

За даними видання, у вересні цього року весь будинок продавався за $5,3 млн. з торгом.

Разом із тим у розпорядженні “Наших грошей” є витяг станом на 7 вересня 2016 року, згідно з яким власницею цієї нерухомості була Світлана Риженко, 67-річна жінка, яка мешкає в селі Зазим’я Київської області.

Ці приміщення здавало в оренду ТОВ “Бізнес-центр “Лотос”, власником якого є Олександр Луценко – син генпрокурора. Раніше “Наші гроші” записали інтерв’ю зі Світланою Риженко, в якому жінка підтвердила, що володіє квартирами на Еспланадній.

Риженко придбала нерухомість на Печерську у 2009 році. Видання зазначає, що в інтерв’ю жінка не змогла переконливо пояснити, звідки взяла кошти на придбання. Вона розповіла, що була бухгалтером ТОВ “Українські новітні телекомунікації”, що належало родині Луценків, а перед тим працювала в Антимонопольному комітеті, де тоді також працювала дружина нинішнього генпрокурора Ірина Луценко.

Колишня бухгалтерка фірм родини Луценків Світлана Риженко та її будинок у селі Зазим'я

Колишня бухгалтерка фірм родини Луценків Світлана Риженко та її будинок у селі Зазим’я

“Щодо Світлани Риженко, то нині вона – пенсіонерка, яка зареєстрована як фізособа-підприємець і має серед видів діяльності передачу нерухомості в оренду. Як з’ясувалося, недарма.
У неї є вісім приміщень (6 квартир і 2 – нежилих приміщення) в одному будинку на Печерську по вул. Еспланадна, 32В. Це чотириповерховий цегляний будинок, зведений у 1917 році. Окрім апартаментів Риженко, там є ще дві квартири, які належать таким собі Віталії Загоруйко і Євгену Волохіну”, – писали “Наші гроші”.

prodazh-esplanadna-32v

Новий власник нерухомості Гліб Загорій є власником фармацевтичної компанії “Дарниця” й називає себе другом Юрія Луценка. Загорій входить до десятки найбагатших депутатів Ради зі статками 39 662 072 грн.
У фракції БПП він входить в неформальну “групу Третьякова”, до якої входить і Ірина Луценко.

Розслідування щодо нерухомості родини Луценків, оформленої на літню бухгалтерку, було оприлюднене на сайті “Наші гроші” 14 вересня 2016 року і не здобуло резонансу.
Тема набула актуальності 24 жовтня, коли її знову озвучив народний депутат від БПП Сергій Лещенко.

Юрій Луценко відповів на це дописом у соцмережі 24 жовтня: “Прочитав чергову фантазію депутата Лещенка на “УП” про те, що в мене є “величезний будинок в центрі Києва”, оформлений на бухгалтеру моєї дружини. Офіційно заявляю: ніяким будинком у Києві ні я, ні члени моєї родини не володіють.
Ховати свої статки за жінками залишається виключною прерогативою Лещенка”.

Читайте також:
Луценко розформував Департамент спецрозслідувань,
вивівши кліку Януковича з-під удару, – адвокати Небесної сотні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна