У Луценка розробили власний порядок таємної перевірки доброчесності прокурорів

 

У Генеральній прокуратурі України розробили порядок проведення таємної перевірки доброчесності прокурорів. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на прес-конференції у Львові.

“Буквально сьогодні в Міністерство юстиції надсилаються документи, які повинні бути узгоджені, зареєстровані – це порядок проведення таємної перевірки доброчесності прокурорів України. Чинний закон передбачає щороку проводити перевірку на доброчесність. На жаль, на сьогодні жоден міністр не видав загального для всіх порядку, тому ми зробили його для Генпрокуратури”, – сказав Луценко в ефірі каналу “112 Україна”.

Нагадаємо, що робочу групу з перевірки доброчесності прокурорів очолив учасник АТО Петро Шкутяк, син екс-нардепа від “Нашої України”.

У Львові Луценко представив нового прокурора області – Юрія Квятківського, який із червня 2015 року очолював прокуратуру Луганщини.
Прокурора Львівської області залишалася без повноцінного очільника з березня ц.р., кола Романа Федика було звільнено з посади. За часів Шокіна її пропонували начальнику головного слідчого управління Генеральної прокуратури, але Сергій Горбатюк відмовився від пропозиції “почесного заслання”.

Читайте також:
Луценко зустрівся з адвокатами Небесної сотні й реформує ГПУ

Зміна правосуддя: як Рада схвалила “головну реформу часів незалежності”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна