Лещенко: Персональні санкції США протверезять оточення Порошенка

 

Народний депутат Сергій Лещенко розповів, що в кінці вересня разом з колегами Мустафою Найємом та Світланою Заліщук провів низку зустрічей з владною верхівкою США, закликавши американців ввести персональні санкції за корупцію проти чиновників з оточення президента України Петра Порошенка. Про це він написав у колонці для видання “Новое время”.

“Під час зустрічей у Вашингтоні я прямо закликав розширити санкції проти нинішніх корупціонерів з оточення Порошенка, які продовжують паразитувати на державних потоках і наповнювати кишені навіть під час війни”, – заявив Лещенко.

За його словами, питання персональних санкцій проти “топ-корупціонерів епохи Порошенка” незабаром може з’явитися в політичному порядку денному США.

Депутат пише, що для цього може бути застосовано указ N7750, виданий у 2004 році тодішнім президентом Джорджем Бушем-молодшим, який приписує вводити санкції “щодо іноземних корупціонерів, які завдають шкоди національним інтересам США”.

При цьому першим, проти кого була введена ця санкція, був Григорій Суркіс – йому відмовили у в’їзді на територію США. Санкцію може ввести Держдеп з подачі посольства в країні акредитації.

Лещенко вважає, що в Штатах втома від України досягла апогею, особливо після відставки прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, якого він називає “улюбленцем Вашингтона”.

Штати нібито розчаровані спробою зірвати в Україні боротьбу з корупцією, зокрема дискредитувавши НАБУ, а також тим, що вони не беруть участь у переговорному процесі щодо Донбасу.

“Вашингтон не приховує розчарування зобов’язаннями, взятими на себе Україною в Мінську, залишивши Америку за дверима переговорної кімнати. Намагаючись взяти ініціативу в свої руки, Штати схиляють Київ прийняти закони з пакета Мінських угод під гарантії, що російське озброєння буде взято в кільце спостерігачів ОБСЄ, а потім виведено з української території спеціальним коридором”, – пише нардеп.

Читайте також:
Лещенко розповів, що “єврооптимісти” тиждень робили в США

Найєм: Нав’язуваний Заходом Мінський план – це зґвалтування, яке ми не пробачимо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна