Порошенко: вступ до НАТО – стратегічна мета України

 

Вступ до НАТО – стратегічна мета України. Про це заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи зі щорічним посланням на відкритті сесії Верховної Ради сьогодні, 6 вересня.

За його словами, влада України поглиблюватиме  співпрацю з країнами-членами Альянсу до “повного досягнення критеріїв членства”.

“Нашою стратегічною метою залишається вступ до НАТО. Цей дороговказ для нас непорушний, як Полярна зірка на зоряному небі”, – запевнив президент.

Він також наголосив, що за останні 2,5 року кількість прихильників вступу України в Альянс значно зросла та вже істотно перевищує кількість противників.

“Але в цьому питанні все ще спостерігаються суттєві відмінності між різними макрорегіонами”, – визнав президент.

“Слід також усвідомлювати, що в Альянсі теж нема консенсусу щодо членства України. Так, формально двері відкриті, починаючи з Бухарестського саміту 2008 року. Але ці двері сенсорні – і можуть і зачинитися при надто різкому наближенні.
Тому кожен наш крок має бути виваженим, наперед прорахованим – щоб не вийшло так, як із планом членства 8 років тому”, – додав Порошенко.

Він наголосив, що “ті заходи, які ми здійснюємо тепер – насправді, значно більше, ніж проект Плану дій щодо членства в НАТО 2008 року”.

Читайте також:
Як змінилися українці за роки Незалежності. СОЦІОЛОГІЯ

Українську військову продукцію включили до каталогу НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна